Danware åbner flere datterselskaber

Danware åbner nye datterselskaber i Storbritannien og Tyskland, som skal varetage distributionen. Tidligere har Danware åbnet salgskontor i USA. Den nye strategi skal sætte skub i salget, der halter bagefter.

Børsnoterede Danware åbner nye datterselskaber i Storbritannien og Tyskland, der skal varetage salget af moderselskabets produkter.

Det sker efter, at Danware i marts åbnede et tilsvarende salgsselskab i USA for selv at tage hånd om distributionen på det amerikanske marked.

Væk med de lokale

I både USA, Storbritannien og Tyskland gælder det, at Danware hidtil har været repræsenteret af lokale distributører. Og det har ikke været godt nok for salget, som har været selskabets akilleshæl i flere år.

Det skyldes ikke mindst, at salgstrategien ikke er blevet tilstrækkeligt udviklet, siden selskabet blev børsnoteret i 2001.

Danwares hidtidige salgstrategi satser på selskabets partnere, som har fungeret som både distributører og forhandlere. Det har gjort det svært at skalere op og ned.

Indirekte salgskanal

Det er netop for at øge salget, at Danware satser hårdt på at opbygge en indirekte salgskanal gennem datterselskaberne i USA, Storbritannien og Tyskland.

Det betyder, at de nye datterselskaber alene skal sælge gennem forhandlere, hvilket skal gøre det muligt hurtigt og nemt at skalere op og ned.

Danware-direktør Peter Grøndahl finder det da også "naturligt" at overtage den fulde kontrol over kernemarkederne og dermed stille sig i spidsen for udviklingen af salgskanalen.

Danwares bestyrelsesformand og hovedaktionær, finansmanden Ib Kunøe, har hele tiden ment, at netop salget var Danwares store problem.

– 2006 bliver et skæbneår for Danware – året hvor der virkelig skal ske noget afgørende. De er blevet for fede og sælger for lidt, sagde Ib Kunøe i et interview med Comuterworld i januar.

Dårligt år

Danwares seneste regnskab understreger da også Ib Kunøes ord.

Selskabets omsætning i 2005 lå på det laveste niveau i de seneste fem år, mens Danwares indtjening faldt knap 10 millioner kroner fra 24,4 millioner kroner i 2004 til nu 14,6 millioner kroner.

Det er ligeledes den laveste indtjening i de seneste fem år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere