Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Finanstilsynet: Digital signatur for usikker

Det statslige Finanstilsyn overvejer at forbyde, at man kun identificerer sig med digital signatur, når man skifter bank. Signaturen er ikke sikker nok, lyder det.

Den digitale signatur er sikker nok, hvis man vil til at ændre på sine skatteoplysninger, til at se post fra det offentlige og til at få adgang til personlige oplysninger om sig selv på flere offentlige og enkelte private sider.

Men den er muligvis ikke sikker nok, hvis man vil oprette en konto i en bank. Her kan det være nødvendigt for kunderne at vise legitimation eller at sende en kopi af deres sygesikringsbevis til banken.

Det fortæller Finanstilsynet til Computerworld.

– Fordi det er godt nok til nogle ting, så betyder det ikke, at det er godt nok til at opfylde internationale forpligtigelser, siger Susanne Nielsen, finansinspektør i Finanstilsynet.

Ingen vejledning

Allerede sidste efterår beskrev Morgenavisen Jyllands-Posten problemstillingen.

Dengang lovede både Erhvervsminister Bendt Bendtsen (K) og videnskabsminister Helge Sander (V) at kigge på sagen igen.

Siden har sagen mere eller mindre stået stille, og bankerne har end ikke modtaget en vejledning i de nye regler, selv om de træder fuldgyldigt i kraft 1. januar 2007.

Hverken Bendt Bendtsen eller IT- og Telestyrelsen, der står for den digitale signatur, har ønsket at kommentere sagen.

Kopier forøger ikke sikkerheden

Netbanken Skandiabanken forstår ikke, at Finanstilsynet ikke har truffet en endelig afgørelse endnu. Digital signatur er det mest sikre system, mener de.

– Vi prøver at få folk på Christiansborg til at forstå, at der ikke er meget sikkerhed i at sende en kopi af et sygesikringsbevis og et kørekort, for det hele kan være stjålet, siger Henrik Hein, der er advokat for Skandiabanken.

Henrik Hein har på vegne af Skandiabanken appelleret Finanstilsynets foreløbige afgørelse til erhvervsankenævnet, der netop nu behandler sagen.

Læs mere om digital signatur i den trykte udgave af Computerworld




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere