Styrelse: Folk har medansvar for signatur-sikkerhed

Danskere med en digital signatur har et medansvar for at det fungerer på en sikker måde, mener IT- og Telestyrelsen. Det er umuligt at hindre, at gamle passwords kan anvendes, lyder det.

Danskere med en digital signatur skal selv være med til at opretholde et højt sikkerhedsniveau.

Det mener projektleder for den digitale signatur i IT- og Telestyrelsen, Palle H. Sørensen, efter Computerworld kan løfte sløret for, at gamle passwords fungerer upåklageligt som adgangs-tegn til signaturen.

Det betyder, at man kan logge ind til fortrolige oplysninger med gamle passwords, selv om man har anskaffet sig en ny - eksempelvis fordi den gamle er blevet afluret.

- Digital forvaltning kan med dagens teknologi ikke laves, uden at borgeren har et vist medansvar for sikkerheden, siger Palle H. Sørensen.

En balancekunst

Han mener, at det er en balancekunst at komme med de rette informationer i den rette mængde om sikkerheden ved den digitale signatur.

- Vi gør løbende et stort arbejde for at informere om sikkerheden. Men vi kan jo ikke tvinge folk til at læse det, og slet ikke til at forstå det. Det er en udfordring at komme med pædagogiske vejledninger, som ikke trætter borgeren, siger Palle H. Sørensen.

Ifølge Palle H. Sørensen kan brugere af den digitale signatur sikre sig ved at slette eventuelle back-up filer.

Desuden er der en udløbstid på certifikatet, så det ophører med at fungere efter to år.

Ifølge chefkonsulenten har IT- og Telestyrelsen ingen mulighed for at lukke for adgangen fra ældre passwords i noget centralt system.

- Det ligger decentralt. Vi har ingen mulighed for at fat i de gamle passwords. Sådan er teknologien nu engang, siger Palle H. Sørensen.

Chipkort vil eliminere problem

Ifølge Palle H. Sørensen er der ingen tvivl om at en digital signatur på eksempelvis et chipkort vil eliminere problemet, fordi signaturen ikke kan komme ud af kortet.

- Men det er ikke nødvendigvis den løsning, som folk vil anskaffe eller som er let at bruge, siger han.

Palle H. Sørensen overvejer nu at kigge på TDC’s vejledninger og hjemmeside for at se, om oplysningerne til borgerne om sikkerheden ved den digitale signatur eventuelt skal tydeliggøres.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere