Tirsdagens aviser om it

Krav om 700 millioner i Tetra-sag. Mobiler til de mindste. EU-penge skal give skub til dansk it. Elektroniske plastre overvåger patienter. Millioner at spare på teleregningen. Børsnotering på første klasse. TDC: Alle skal have en digital TV-boks om to år.

Krav om 700 millioner i Tetra-sag

Staten stirrer direkte ind i et erstatningskrav på "ikke under 700 millioner kroner." En stævning er ved at blive gjort klar for det tilfælde, at Folketinget ender med at vedtage en lov, der tvinger det samlede danske beredskab i stat, kommuner og regioner til at bruge én bestemt leverandør af det walkie talkie-lignende radiosystem Tetra. (Børsen)

Mobiler til de mindste

Selv før-skole-børn har egen mobiltelefon. Jo flere funktioner desto bedre, lyder det fra børn og eksperter i kor. "Fra 15 år og op har næsten 100 procent af de unge en mobiltelefon, men også hos de yngre er dækningen efterhånden stor," siger Gitte Stald, der forsker i medier og mobilitet på Københavns Universitet. (Børsen)

EU-penge skal give skub til dansk it

Dansk Industris it- og tele-division, ITEK, har koordineret en massiv strøm af danske ansøgninger til det syvende rammeprogram. Det er første gang nogensinde, at ITEK under Dansk Industri med medfinansiering fra VTU har tilrettelagt koordinerede ansøgninger til rammeprogrammet, som frem til 2013 rummer cirka 7,5 milliarder kroner om året alene til it- og telekommunikationsområdet. (Børsen)

Elektroniske plastre overvåger patienter

De to nordsjællandske virksomheder Delta og Coloplast er gået sammen med femten andre virksomheder og forskningsinstitutioner i en række europæiske lande for at videreudvikle elektroniske plastre, som kan bruges til fjernovervågning af patienter. (Børsen)

Millioner at spare på teleregningen

Store virksomheder opfordres til at følge med på telemarkedet og ikke lade treårs-kontrakter passe sig selv. Rådgivning kan være afgørende ved nye kontrakter. Det anbefales at spørge mindst én af teleselskabets konkurrenter, inden nye kontrakter underskrives. (Børsen)

Børsnotering på første klasse

Da Esoft manglede penge til ekspansion i udlandet besluttede firmaet at lade sig børsnotere på den alternative markedsplads First North. Det gik godt - men nu er den store udfordring at leve op til alle spillereglerne for en børsnoteret virksomhed. (Børsen)

TDC: Alle skal have en digital TV-boks om to år
I årevis har TDC Kabel TV forsøgt at få kunderne til at købe bokse til digitalt TV - men uden held. Nu skulle den til gengæld være der. Med en ny generation af bokse er administrerende direktør Niels Breining klar med den største offensiv i nyere tid. (Berlingske Tidende)

Få automatisk dagens avisresumeer sendt til din indbakke hver morgen. Opret dig som bruger på Computerworld.dk og sæt "Dagens aviser om it" på overvågning med Computerworld Nyhedsovervågning.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere