Sms'er kan spare det offentlige for millioner

Vi skal til at sms'e med det offentlige. Borgerne får bedre service og det offentlige kan spare millioner, lyder det fra Den Digitale Taskforce. Samtidig viser en Telia-undersøgelse, at danskerne er klar.

To nye undersøgelser peger på, at danskerne kan få bedre service og det offentlige millionbesparelser ved at sende sms'er.

Hvis vi begyndte af få sms-påmindelser, når vi skal på sygehuset, til forældremøde på folkeskolen eller hente muld på genbrugspladsen er der både penge at hente og bedre service for danskerne. Og vi er klar.

Det er konklusionen på to forskellige undersøgelser af smser og det offentlige.

Den ene stammer fra Den Digitale Taskforce, som har fået Rambøll til at undersøge NemSMS, som er et oplæg til en national sms-platform for det offentlige.

Konklusionen bygger på en kortlægning og beregning af konsekvenserne, hvis man indførte NemSMS på Rigshospitalet.

Med det som udgangspunkt viser beregningen, at der kan spares mellem 38 og 133 millioner kroner på landsplan alene på sygehusområdet. Den store usikkerhed skyldes manglende erfaringer.

"Det er meget afhængig af, hvad det betyder for folk, at de får en påmindelse på sms," siger Ronnie Eriksson fra Den Digitale Taskforce.

Befolkningen er klar

Undersøgelsen kommer samtidig med at Telia har meldt ud, at danskerne er klar til sms'er fra læger, skoler og ældrepleje. Firmaet har spurgt et repræsentativt udsnit af danskere og danske virksomheder, om de vil have kontakt til det offentlige med sms.

Når det gælder lægebesøg ville mere end hver anden dansker gerne have en sms som påmindelse. Den samme tendens viser sig på andre områder i Telias undersøgelse.

Halvdelen siger ja til kontakt med skole og børnehave om udflugter og lignende. Hver tredje vil gerne have kontakt direkte med plejehjem eller ældreplejen hos familiemedlemmer.

"Det er jo noget vi kan bruge til at se på fremtidige produkter," forklarer pressechef i Telia Danmark, Rune Fick Hansen.

Klar om et år

Det store system, NemSMS, skulle ifølge oplægget fra Den Digitale Taskforce være en landsdækkende ordning. Alle myndigheder skal have muligheden for at bruge løsningen via Borger.dk eller Virk.dk. På portaler kan borgere og virksomheder også melde sig til.

"Den centrale del af løsningen vil kunne stå klar om et år," lyder en forsigtig vurdering fra Ronnie Eriksson i Den Digitale Taskforce. Han forklarer, at det afgørende for succes ikke er det centrale system.

"Det er meget afhængig af at de lokale systemer kan kobles op til det nationale system, så borgerne får en masse forskellige tilbud, hvis de melder sig til," siger Ronnie Eriksson og tilføjer:

"Det stiller krav til de centrale komponenter, som blandt andet skal bygge videre på de eksisterende systemer."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2025, København – AI transforming business

Årets uomgængelige konference for dig, der er med til at træffe beslutninger om din organisations teknologiske fremtid, og vil have det samlede overblik over aktuelle tendenser i IT-branchen.

27. maj 2025 | Læs mere


Årets CIO 2025

Vi skal finde Årets CIO 2025 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

03. juni 2025 | Læs mere


Computerworld Summit 2025, Aarhus – AI transforming business

Årets uomgængelige konference for dig, der er med til at træffe beslutninger om din organisations teknologiske fremtid, og vil have det samlede overblik over aktuelle tendenser i IT-branchen.

03. juni 2025 | Læs mere