Gymnasielærere: Nej tak til internet-eksamener

Formændene for de naturvidenskabelige undervisere i gymnasiet håber ikke, at gymnasierne går i folkeskolens fodspor og indfører interneteksamener.

Internettest egner sig bedst til multiple choice-prøver – og sådanne prøver egner sig ikke til gymnasierne.

Sådan er holdningen blandt formændene for biologilærerne, kemilærerne, fysiklærerne og matematiklærerne i de danske gymasier.

I folkeskolen skulle der i år have været interneteksamen i både biologi og geografi, mens der sidste år var en interneteksamen i naturfag, der dækkede både biologi, fysik og kemi.

Umuligt at teste forståelsen elektronisk

Bertel Haarder sagde på et åbent samråd tirsdag den 29. maj, at man havde valgt de naturvidenskabelige fag, da det er fag, hvor man ikke i samme grad kan diskutere svaret som i humanistiske fag.

Men den præmis accepterer de naturvidenskabelige undervisere i gymnasiet ikke.

"Forståelse af gennemgåede forsøg er for eksempel umulige at teste grundigt elektronisk, da man skal forholde sig til forsøgsdesign og fejlkilder," siger Jesper Mebus, der er formand for gymnasiets biologilærere.

"Det er en myte at der kun findes rigtige og forkerte svar på opgaverne," siger Marianne Kesselbahn, Formand for Matematiklærerforeningen.

Eksamenerne i folkeskolen er alle lavet som multiple choice, hvor eleverne skal sætte kryds ved det rigtige svar.

Eleverne kan derefter få deres karakterer straks efter prøven. I år endte biologieksamenen i systemfejl, hvorefter geografieksamenen blev aflyst.

Interneteksamener betyder sort skole

Det er dog ikke de tekniske problemer, der bekymrer gymnasielærerne, men mere mulighederne for at teste elevernes viden gennem computerskærmen.

To af formændene giver udtryk for, at de slet ikke forstår, at interneteksamener blev indført i folkeskolen.

"Jeg kan slet ikke se, hvordan de kan være anvendelige i folkeskolen og kan kun se økonomiske argumenter for at vælge en så ensporet prøveform," siger Martin Schmidt, formand for fysiklærerne.

Der har efter Computerworlds oplysninger aldrig været planer om interneteksamener i gymnasiet.

På universiteterne har der været eksperimenteret med eksamener på blogs eller over Skype. Det sidste er blandt andet brugt på Grønland på grund af store afstande.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere