Artikel top billede

Direktør Rasmus Helmich ryster ikke på hånden trods halvering af Webpartners resultat.

Dansk bredbåndsfirma drænet af salg til nordmænd

Det norske selskabs Ventelos overtagelse af Webpartner har kostet på bundlinjen, der har fået et ordentligt gok i nødden.

Da det danske selskab Webpartner blev opkøbt af norske Ventelo betød det samtidigt også et farvel til et lige så stort overskud som forrige år.

Men direktør Rasmus Helmich fra Ventelo Webpartner ryster ikke på hånden af den grund.

"Året har været præget af at integrere Ventelos mobil- og fastnettelefoni med Webpartners bredbåndsforretning, og jeg har personligt brugt langt tid på at rydde op i begge selskaber. Og meget tyder på, at det er ved at lykkes," fortæller han.

TDC presser prisen

Prispres i branchen har ifølge Rasmus Helmich også været en kraftig årsag til, at indtjeningen i Webpartner er dykket fra knap 14 millioner kroner i 2005 til lige over fem millioner kroner i 2006.

"Vi har oplevet et prispres drevet af TDC, hvilket har betydet, at vi ikke har haft så gode marginer som tidligere år. Så vi har haft en lavere indtjening på trods af vores højere omsætning," lyder det fra Rasmus Helmich.

Han forklarer, at selskabet i det kommende år vil investere i egne systemer og automatiserede processer for at kunne høste en bedre indtjening på omsætningen.

Flere medarbejdere

Udover oprydningen omkring opkøbet og prispresset i branchen, har Ventelo-direktøren også fokuseret på at ansætte flere folk.

"Vi oplever en større efterspørgsel, hvilket gør, at vi har ansat flere folk i vores kundeservice og administration. Og den slags koster jo også," siger han.

Nu er Ventelo-medarbejderstaben i alt oppe på 50 folk i Danmark.

Rettet skuden op

Rasmus Helmich fortæller, at selskabet i 2007 er over budget og "ved at vende skuden."

Og nu handler det om at brande sig på det danske marked under det nye navn, Ventelo, der er knapt så kendt som Webpartner, som har været en dansk bredbåndsspiller i 10 år.

"Vi skal have skabt et bredere kendskab og ikke mindst fortælle erhvervslivet, at vi nu både kan levere data og telefoni. Det bliver en af de helt store missioner i dette år," fortæller Rasmus Helmich.

Derfor kan det vise sig at være meget givtigt at have det norske moderselskab i ryggen, da der bliver fokuseret meget mere på marketing deroppe.

Ventelo har omkring 400.000 skandinaviske kunder, hvoraf den danske afdeling, Webpartner, servicerer og sælger til cirka 6.000 kunder.´

Rasmus Helmich har tre år i træk styret Webpartner til førstepladsen i Computerworlds Top 100-konference i kategorien "Bedste internet- og teleselskab."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere