Linux-supportere: Microsoft kan ikke sagsøge os

Microsoft kan ikke undgå at ramme nogle af sine egne kunder, hvis virksomheden langer ud efter Linux-folket for patentbrud.

Computerworld News Service: Microsoft skyder sig selv i foden, hvis virksomheden vælger at sagsøge Linux-brugere for patentbrud, mener direktøren i Linux Foundation, Jim Zemlin.

"Realiteten er, at Microsoft ikke vil sagsøge en eneste. Det er ikke i virksomhedens forretningsinteresse at sagsøge sine kunder," siger han.

Jim Zemlin er så sikker i sin sag, fordi de fleste virksomheder, der bruger Linux også bruger produkter fra Microsoft.

Patent-problematikken har fået øget opmærksomhed i Linux Foundation, efter Microsoft har indgået aftale med Novel, der udgiver Suse Linux og andre Linux-distributører om ikke at sagsøge virksomhederne for patentbrud.

Microsoft truer kun

Microsoft mener, at Linux bryder med 235 af virksomhedens patenter. Virksomheden har dog ikke uddybet i detaljer, hvilke patenter det drejer sig om.

Kritikere mener, at Microsofts patent-oprustning mod Linux skal afskrække og skabe usikkerhed blandt virksomheder, som overvejer at bruge Linux.

Jim Zemlin mener, at kontrakterne ligner en tom trussel.

"Microsoft bruger kontrakterne til at skabe en opfattelse af en risiko, der i realiteten ikke eksisterer," siger han.

Google støtter open source

Flere af de mest indflydelsesrige Linux-udviklere og -designere bakker op om Jim Zemlin og Linux foundation.

"Open source er sikkert at bruge for os," siger Chris DiBona, der er Googles open source program manager.

"Det vil overraske mig, hvis Microsoft ikke har patenter tilknyttet Linux. Spørgmålet er, om de vil gøre krav på patenterne. De virksomheder, der bruger Linux behøver ikke at frygte patent-retssager," siger Mark Radcliffe fra advokatfirmaet DLA Piper, der rådgiver virksomheder i spørgsmål om intellektuel ejendomsret.

Mark Radcliffe mener, at Microsoft står i en vanskelig situation, fordi virksomheden ikke kan undgå at ramme nogle af sine egne kunder, hvis virksomheden begynder at sagsøge virksomheder for patentbrud.

"Jeg tror, at Microsofts aftale med Novell var et fejlskud. Microsofts handlinger viser, at Linux er kommet for at blive og enhver konkurrent vil gøre, hvad virksomheden kan, for at bremse Linux," siger han.

Oversat af Christian Carlsen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere