Dell sylter Linux på danske Dell-computere

Trods løfter har Dell ingen planer om at sælge firmaets computere med en open source-platform i Danmark.

Mere end et halvt år efter, at Dell Computers bedyrede, at selskabet ville begynde at sælge Dell-computere præ-installeret med Linux-systemet, er der stadig ingen danske Dell-kunder, som har mulighed for at vælge Ubuntu som styresystem, når de bestiller en computer på firmaets webside.

Og det ser der heller ikke ud til at blive foreløbig, lyder det fra Dell.

"Vi har ingen planer om at sælge vore produkter med et Linux-styresystem i Norden," siger Hans Christian Seime, pr-manager for Dell i Norge og Danmark.

Han vil imidlertid ikke udelukke, at det kommer en dag.

"Men det bliver ikke foreløbig," siger han.

Ikke den store Linux-entusiasme

I USA blev det i maj muligt at købe nogle ganske få Dell-modeller uden Microsofts styresystem.

Siden hen er det også blevet muligt i Storbritannien, Frankrig og Tyskland.

"I USA er det gået nogenlunde med salget, og derfor prøver vi nu om det kan gå i de store europæiske lande," siger Hans Christian Seime.

Dell kan ikke oplyse tal for, hvor mange maskiner firmaet har solgt med Linux-platform.

Konkurrenterne overhaler

Mens Dell nøler, har konkurrenterne fået øje på, at der er et marked for computere uden Windows som operativsystem.

I august meddelte verdens tredjestørste computerproducent, Lenovo, at firmaet i samrabejde med Novell vil levere computere præinstalleret med Linux i stor skala.

Også Dells anden store konkurrent, HP, tester i øjeblikket salgsgrundlaget for Linux-baserede computere.

Efter et massivt kundekrav besluttede computerfabrikanten Dell sig i foråret for at gå Linux-vejen. Men der er endnu ingen danske planer om at gøre løftet til virkelighed.

I et forsøg på at lytte til kunderne åbnede Michael Dell 16. februar en blog kaldet IdeaStorm på Dells websted.

Grundlaget for bloggen var, at Dell skal samle brugernes feedback og ønsker og på baggrund af disse forbedre forbrugerservicen.

På IdeaStorm-siden rejste der sig lynhurtigt et massivt krav fra brugerne om, at virksomhedens maskiner skal leveres med open source-software som Linux og OpenOffice i stedet for Microsofts produkter.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere