Microsoft og Philips vil udnytte ubrugt frekvensbånd

Microsoft og Philips afprøver trådløs enhed rettet mod ubrugte frekvensbånd, de såkaldte white spaces, i tv-området.

En gruppe it-firmaer har afleveret nye testresultater, hvori de udnytter en ubrugt del af tv-frekvensbåndene til en trådløs enhed.

Resultaterne er andet forsøg på at opnå en godkendelse hos U.S. Federal Communications Commision (FCC). Sidste år blev en lignende enhed afvist.

I de nye testforsøg opførte enheden sig korrekt. Den aflæste tv-signalerne rigtigt, og holdt sig ude af spektret 100 procent af tiden, står der i ansøgningen fra Microsoft og Philips Electronics.

Microsoft og Philips er med i White Space-sammenslutningen, der er en gruppe af firmaer, som vil søge tilladelse hos FCC til, at udnytte white space-delen til trådløse apparater.

Sammenslutningen vil have adgang til den uudnyttede del, for at give brugerne flere trådløse bredbånds-løsninger.

Tv-selskaberne har været modstandere af ideen, da de mener, at de trådløse enheder kan forstyrre tv-signalerne.

FCC afviste

Den 31. juli afviste FCC, at give tilladelse til en trådløs enhed, konstrueret af sammenslutningen. FCC sagde, at den forstyrrede Tv-signalerne.

Microsoft udtalte senere, at enheden var beskadiget og "fungerede på et betydeligt nedsat niveau."

I sidste uge sendte Philips og Microsoft en ny ansøgning til FCC. I deres nye testresultater skriver firmaerne, at den trådløse enhed sporer signaler, der "er så svage, at de ikke kan frembringe et billede på en TV-skærm," skriver Ed Thomas, der er teknisk rådgiver for White Space-sammenslutningen og tidligere chef for FCCs kontor for konstruktion og teknologi.

Det forventes, at FCC vil udføre egne test af enheden. White Space-sammenslutningen håber på, at FCC kan have en godkendelse klar, inden årets udgang, siger Thomas.

Sammenslutningen havde håbet på, at FCC ville være klar med godkendelsen i oktober, og mange tror stadig, at FCC kan komme med en afgørelse snart, siger Thomas.

"Vi vil være begejstrede, hvis FCC gør, hvad der end er nødvendigt, for at få bekræftet vores resultater. Vi håber, vi har hjulpet dem godt på vej." siger Thomas.

Tv-selskaber imod

Den amerikanske sammenslutning af tv-selskaber, NAB og Association for Maximum Service lancerede i denne uge en kampagne, der skal få FCC til at afvise ansøgninger om nye white space-teknologier.

De nye enheder kan skabe en "ødelæggende interferens" for digitalt Tv, skriver de to sammenslutninger.

"Mens vores venner i Microsoft, Google og Intel måske kan leve med systemfejl, computersmåfejl og samtaleudfald, så kan vi ikke." skriver NABs formand Alan Frank i en pressemeddelelse.

Oversat af Bo Madsen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere