Artikel top billede

Danskerne vil have det nemt, hurtigt og billigt, lyder det fra Per Kølle, administrerende direktør i DK Hostmaster.

DK Hostmaster: Danskere vil have nem registrering

Nem og hurtig registrering giver uhensigtsmæssigheder ved domæneregistrering, siger DK Hostmaster. Men det er sådan danskerne vil have det.

Danskerne vil have nem, hurtig og billig domæne-registrering.

Sådan svarer DK Hostmaster igen på den kritik af sikkerhedsprocedurerne, som sikkerhedsfirmaet F-Secure har rejst samtidig med afsløringen af endnu tre tilfælde af identitetstyverier i forbindelse med registrering af danske domæner.

Hos DK-Hostmaster fortæller administrerende direktør Per Kølle, at man i de sidste 10 år konstant har spurgt samfundet om holdningen til domæneregistrering.

"Og det danske samfund synes over en bred kam, at det skal være nemt, hurtigt og frem for alt billigt," siger Per Kølle.

Samtidig forklarer han, at danske domæner aktiveres med det samme, fordi kunderne gerne vil kunne bruge deres nyindkøbte side fem sekunder efter, de har købt domænet.

"Det åbner så for de her uhensigtsmæssigheder, for det er det. Det er også generende for os, at det foregår. Vi må bare konstatere, at der for det første altså ikke nogen, som har lidt nogen skade, og for det andet har vi kendskab til mindre end en håndfuld," siger Per Kølle.

Ikke langsommere

Men Michael Dahl, som er leder af F-Secure i Danmark mener ikke, at en form for aktiveringskode i det fysiske brev ville forsinke processen ret meget.

"Det fysiske brev sendes jo ud alligevel. Om at der i det brev står en kode, og at du skal gå ind på en side og trykke okay, det kan ikke tage mange flere sekunder for den enkelte. Det vil betydeligt reducere risikoen for sådan noget her," siger Michael Dahl.

Hos den finske domæneadministrator Ficora bekræfter Juhani Juselius, der er leder af afdelingen for domænenavne, fremgangsmåden med en fremsendt kode.

Samtidig fortæller ham, at koden giver mellem to og tre dages ventetid, før registreringen og betalingen kan gennemføres online.

"Generelt er jeg personligt modstander af, at der går tid imellem registreringen af domænet og den endelige betaling, fordi det åbner mulighed for en række sikkerhedsmæssige problemer" siger Juhani Juselius.

Samtidig fortæller han, at Finland for fire år siden ændrede hele proceduren for registrering af domæne, for at få det til at fungere så sikkert som muligt.

Siden dengang har landet ikke oplevet tilfælde af identitetstyveri.

Ifølge Juhani Juselius kan en årsag til fraværet af misbrug skyldes, at Ficora er en del af selve den finske pendant til IT-og Telestyrelsen, og at det derfor er muligt for Ficora at spærre domænet og hive folk i retten, hvis der opdages tilfælde af svindel.

Administration af .dk skal i udbud

Det danske topdomæne drives i øjeblikket af DK Hostmaster, som er et datterselskab af Difo (Dansk Internet Forum.)

Men onsdag sendte IT- og Telsestyrelsen et udkast til udbudsmateriale i høring, som skal klarlægge, hvilke krav der skal stilles til de firmaer, som vil give tilbud på fremover at administrere det danske topdomæne i en periode på seks år.

Efter høringsrunden vil opgaven blive sendt i et egentligt udbud, fremgår det af IT-og Telestyrelsens udbudsmateriale.

Konkurrence

Hos IT- og Telestyrelsens mobilkontor fortæller souschef Susanne Viuf at ideen med udbudet er at skabe konkurrence om opgaven.

Opgaven med at drive det danske topdomæne kan søges af alle, som opfylder kravene i udbudsmaterialet.

Ifølge Susanne Viuf er der nogle lovbestemte minimumskrav som tilbudsgiveren skal opfylde.

"Og så er der nogle evalueringskriterier, hvor den der vil byde ind, kan gøre sig lækker," siger Susanne Viuf.

Ifølge souschefen er sikkerhed et af de syv kriterier, man kan byde ind på.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere