Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Danske skolelevers computer-brug falder

Danske elevers brug af computere er faldet fra år 2000 til 2006. "Ærgerligt," mener professor. Danmark ligger dog fortsat højere end andre lande.

De unge sidder mindre foran computerskærmen på landets folkeskoler.

Det viser en netop offentliggjort Pisa-undersøgelse.

I 2000 brugte 26 procent af de danske drenge computer i skolen "næsten hver dag", mens det tilsvarende tal i 2006 var 24 procent.

Og hos pigerne brugte 18 procent computeren i skolen "næsten hver dag" i 2000, mens det i 2006 er 17 procent.

"Det er overraskende set i lyset af, at det har været et indsatsområde, at man skulle få computere integreret i undervisningen. Så det må man da sige er ærgeligt," siger professor Niels Egelund professor fra Danmarks Pædagoiske Universitet og tilknyttet PISA-undersøgelsen.

Nu på linie med andre lande

Resultatet er fortsat bedre end resten af de deltagende OECD-lande i Pisa-rapporten.

Her brugte 11 procent af drengene computer i skolen "næsten hver dag", mens det var ni procent af pigerne i 2006.

Dog ligger de andre lande på højde med Danmark, når man ser på den næste svarkategori, nemlig om man bruger computeren i skolen "en-to gange om ugen".

Her er det 46 procent af de udenlandske drenge og 45 procent af pigerne, mens det er 44 procent af både danske drenge og piger, der bruger computeren "en-to gange om ugen".

Norge foran Danmark

Rapporten viser også, at der er stor forskel i drenge og pigers brug af computere – både på skolen og i hjemmet.

"Mindst er kønsforskellen, når vi ser på brugen af computer til internet og underholdning. Langt større er den, når det drejer sig om brug af IKT-programmer/software, hvor forskellene mellem de to køn dog er større i de fleste af vore nordiske nabolande med Norge som en klar undtagelse." står der i rapporten.

Moderat it-selvtillid

Den samlede it-selvtillid hos danske børn, altså hvordan eleverne selv vurderer deres egenskaber til at begå sig med en computer i form af brug af regneark, word-dokumenter med mere, ligger i midterfeltet.

Danmark ligger nemlig på en 11. plads lige foran Slovenien.

På førstepladsen ligger Korea.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere