Onsdagens aviser om it

TDC-opkøb kan udløse børsdomstol. Klar it-besked om sygdom. Danske Bank ramt af it-nedbrud. Vi outsourcer it-opgaver af nød. DR klar til drama på nettet. Færinger klar til europæiske it-opkøb. Tyskland mangler 45.000 it-folk. Digital tv's gatekeepere tager Viasat-udspil roligt.

TDC-opkøb kan udløse børsdomstol

Flere eksperter og politikere mener, at der skal ske en fundamental nyindretning af de danske børsmyndigheder som direkte konsekvens af de systemfejl, der er blevet begået i danmarkshistoriens største virksomhedshandel – salget af TDC. "Man burde tage skridtet fuldt ud og udskille de juridiske dele i et særligt system, et særligt børstribunal, der ligner de almindelige domstole. I tribunalet burde der være særligt sagkyndige dommere og større åbenhed, end vi kender det i det nuværende system," siger professor i børsret Jesper Lau Hansen fra Københavns Universitet. (Berlingske Tidende)

Klar it-besked om sygdom

Det skal være slut med patienter, der undrer sig over, at de læger, som de møder på deres vej gennem det danske sundhedsvæsen, ikke har læst deres journal. Medicinkort til alle borgere og et patientindeks, som både praktiserende læger, sygehuse og borgeren selv får adgang til, bliver de første synlige tegn på en ny national it-strategi for det danske sundhedsvæsen 2008 til 2012, som offentliggøres i dag. (Jyllands-Posten)

Danske Bank ramt af it-nedbrud

Kortbetalinger og overførsler til og fra Danske Bank fra i fredags er ikke gennemført som ventet.
"Vi er nødt til at rulle betalingerne frem og tilbage. Det betyder, at temmelig mange privatkunder får trukket deres penge en eller to dage senere. Dem bliver det lidt billigere for," siger pressechef i Danske Bank Jonas Torp. Værre ser det ud for erhvervskunderne, hvor Danske Bank bliver nødt til at kompensere for manglende rente, hvis pengene ikke er nået frem i tide. It-problemerne forventes at være overstået nu. (Jyllands-Posten)

Vi outsourcer it-opgaver af nød

Nye EU-tal viser, at Danmark ligger helt i front, når det gælder outsourcing af it-funktioner. 76 procent af danske virksomheder outsourcer it-funktioner, fordi der ikke er nok kvalificeret arbejdskraft. De danske tal ligger langt over EU-gennemsnittet på 44 procent. Tallene dækker både over it-løsninger, der lægges ud til danske firmaer, og over outsourcing af it-opgaver til lande som Indien og Pakistan. I organisationen Dansk Erhverv glæder erhvervspolitisk konsulent Nina Skakke sig over, at de danske virksomheder overlader mere af "rugbrøds-arbejdet" til udenlandske underleverandører. Det viser, at globaliseringen virker, påpeger hun. (Jyllands-Posten)

DR klar til drama på nettet

Ultrakorte drama-serier på internettet og mobiltelefonen bliver den næste store kampplads for tv- stationerne. Derfor vil DR satse på en kort drama-form på nettet senest i 2009. "Internettet skal fremover spille en langt mere aktiv rolle i at få de unge til at kigge med," siger virksomhedens generaldirektør Kenneth Plummer. I modsætning til mere traditionelle satsninger som Forbrydelsen og Krøniken bliver der på nettet tale om ultrakorte drama-formater af to til fire minutters varighed. (Jyllands-Posten)

Færinger klar til europæiske it-opkøb

En række af de største investorer på Færøerne er klar til at satse benhårdt på at erobre det europæiske marked for forhandling og service til især små og mellemstore virksomheder. Erobringerne skal foregå igennem det dansk-baserede it-selskab Norriq, der på rekordtid har nået de økonomiske målsætninger, som færingerne har opstillet. Investorerne består blandt andet af EIK Bank, det færøerske teleselskab Færoya Tele og virksomheden Formula, der sammen arbejder med at få oprettet et stort hosting-center i en nedlagt NATO-base på Færøerne. (Børsen)

Tyskland mangler 45.000 it-folk

Det er ikke kun hos danske it-virksomheder, at rekrutteringskrisen kradser. Hos vores tyske nabo mangler erhvervslivet 45.000 it-specialister, og den tyske regering afviser samtidigt at rekruttere folk uden for EU. I stedet opfordrer forbundskansler Angela Merkel samt hendes økonomiminister Michael Glos den tyske it-branche til selv at styrke uddannelsesniveauet og gøre branchen mere attraktiv for kommende kandidater. (Børsen)

Digital tv's gatekeepere tager Viasat-udspil roligt

Det får ikke sindene i kog hos mulige gatekeepere, at Viasat for 14 dage siden inviterede til forhandling om at indlemme TV3 og 3+ i kanalpakkerne til det digitale sendenet. Viasats direktør Kim Poder sendte dengang en besked ud til mulige gatekeepere, hvori der stod, at gatekeeperne ikke skulle tage Viasat for givet, når gatekeeperen udpeges i marts måned. "Vi snakker med alle, men han skal lige spise brød til," lyder det fra partner Steen Ulf Jensen fra Boxer, der er blandt gatekeeper-favoritterne. (Børsen)

Få automatisk dagens avisresumeer sendt til din indbakke hver morgen. Opret dig som bruger på Computerworld.dk og sæt "Dagens aviser om it" på overvågning med Computerworld Nyhedsovervågning.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere