Artikel top billede

Microsoft køber kortfirma - vil udfordre Google Maps

Microsoft lægger en kvart milliard kroner på bordet for det britiske kortfirma Multimap. Købet skal bruges til at udfordre ærkerivalen Googles korttjeneste, Google Maps.

Microsoft har købt det britiske kort-firma Multimap, der anses for at være lige i hælene på Googles online-dominans på net-baserede kort-tjenester.

Dermed kridter Microsoft skoene i kampen om lokationsbaserede online-tjenester på både pc- og mobilplatformen, hvor Google og Nokia anses for at være de største spillere på markedet.

Handlen skulle angiveligt være blevet lukket for omkring 250 millioner kroner, hvoraf Multimaps grundlægger, Sean Phelan, kan stikke omkring 125 millioner kroner i lommen.

Selskabet forventes ifølge Timesonline at skabe en omsætning på 130 millioner kroner i år, og havde en profit på lidt over 10 millioner kroner sidste år.

Microsoft udtaler, at Multimap skal bruges på selskabets eksisterende online-services såsom Virtual Earth og Windwos Live Search.

Fire millioner brugere på en måned

Det 12 år gamle Multimap har specialiseret sig i lokationsbestemte mobile services, hvor mobilbrugere kan søge efter åbne butikker i et område, og vise mulighederne på et kort.

På firmaets website findes der også kort, som blev brugt over fire millioner gange i sidste måned, hvilket giver Multimap en andenplads over kort-sites efter Google Maps, der havde 11 millioner brugere.

Til sammenligning ligger de nye ejere fra Microsoft på en beskeden femteplads med omkring 868.000 brugere.

"Denne opgørelse viser, at Microsoft bliver nødt til at ændre spillereglerne. Og i det lys ligner købet et smart træk," siger Gartner-analytiker Thilo Koklowski til Timesonline.

Derudover tilbyder Multimap også salg af kort til tredjeparts-kunder, der inkluderer Ford, Sony og Virgin.

Opkøbet kommer blot en måneds tid efter, at Nokia købte kortfirmaet Navteq for 42 milliarder kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere