Artikel top billede

Kritik hagler ned over Wikia Search: Ren tidsspilde

Kritikerne er hårde ved den nye søgemaskine Wikia Search. Især undrer de sig over, at søgemaskinen er dårligere til at finde wikipedia-opslag end Google.

Noget tyder på, at Jimmy Wales, medstifter af opslagsværket Wikipedia, skulle have ventet med at offentliggøre sit nye projekt: Wikia Search.

Jimmy Wales har sagt, at de algoritmebaserede søgemaskiner ikke udfører søgeopgaven sikkert nok, og derfor er hans udgave baseret på en kombination af software og menneskelig intelligens.

Men alpha-versionen, der har været åbnet for offentligheden siden i går, ser ud til stadig at fungere udelukkende med algoritmer.

Eneste nye tiltag er en funktion ude i siden, hvor man kan finde personer med de samme interesser som en selv.

Et rent tidsspilde

BusinessWeek citerer i dag en række bloggere for, at søgemaskinen er en kæmpe skuffelse.

"Wikia search ville være en skuffelse selv uden den massive hype vi har været igennem," skriver Michael Arrington på TechCrunch.com.

"Og med hypen er produktet et tidsspilde, der ikke kan undskyldes."

BusinessWeek har desuden lavet sin egen test, hvor magasinet undrer sig over, at Google er bedre til at finde wikipedia-opslag end Wikia Search.

Frode eller Helge?

Computerworld har desuden foretaget sin egen uvidenskabelige miniundersøgelse.

Ved en søgning på "Helge Sander" finder Google som de to øverste Helge Sanders egen hjemmeside og derefter hans side på videnskabsministeriets hjemmeside.

Wikia Search finder ingen af dem blandt de 10 første resultater. På førstepladsen er et norsk site om forfatteren Frode Sander.

En søgning på "iPhone" giver forholdsvis relevante hits på begge søgemaskiner, men kun Google finder danske hits.

Det er kun Google, der forbinder ordet "Traen" med virksomheden Traen Informationssystemer.

Wikia Search finder resultater på flere forskellige sprog. Blandt de 10 første er ingen danske, og kun ét resultat er på engelsk.

I alle tilfælde fandt Wikia Search i øvrigt markant færre hits.

Jimmy Wales tager kritikken roligt.

"Dette er et projekt, der går ud på at bygge en søgemaskine i høj kvalitet. Forvent ikke søgninger i Google-kvalitet på den første dag. Det sker bare ikke," siger han til BusinessWeek.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere