Artikel top billede

IVR skal bringes ind i det 21. århundrede

Det er på tide at bringe interaktiv voice responce ind i det 21. århundrede. Det mener Forrester Research.

Computerworld News Service Analytiker ved Forrester Research Elizabeth Herrel mener, det er på tide, at hardware-baseret IVR bringes ind i det 21. Århundrede.

Forældede systemer med et proprietært programmeringssprog – især med rigide touch tone-systemer – er ikke værd at investere i mere, udtaler hun i et interview.

”Jeg tror ikke, det er er klogt at investere penge i proprietære applikationer, når markedet nu er så standard-baseret,” siger hun.

Hun mener, at virksomhederne bør udvikle applikationer omkring software-standarder som SIP (Session initiation protocol) og voice XML 2.0, som giver større fleksibilitet end hardware-baserede systemer.

Det indebærer ikke kun evnen til at håndtere numeriske stemme-instrukser (tryk 1 for salg), men også en forståelse for bogstaverne i alfabetet og mulighed for at bekræfte ordrer, altsammen uden at tale med en person.

Forsømte systemer

Software-baserede IVP-applikationer kan placeres på én platform og være centraliseret, udtaler Elizabeth Herrell.

Hun udtaler også, at virksomhederne praler med, at de bruger åbne standarder såsom deres internettjenester, men deres IVR-systemer er mere eller mindre forsømt.

Og det mener Elizabeth Herrell er en skam, fordi nyere systemer er billigere at vedligeholde.

Hun har ingens statistikker over, hvor mange virksomheder i USA, der har gamle systemer, men hun mener, at markedet for hardware-baserede systemer er modent.

Ifølge Forrester foretrækker større virksomheder måske hostet IVR fra en serviceudbyder som Bell Canada eller Telus, fordi de kan måle, hvornår trafikken topper og dirigere opkald til flere forskellige steder.

Andre foretrækker at købe fra førende producenter af IVR-systemer, for eksempel Nortel Networks, Cisco Systems, Genesys Telecommunications som er den del af Alcatel-Lucent, Aspect Software, Intervoice og Voxeo.

Selv om nyere IVR-systemer er lettere at vedligeholde end ældre systemer, er konfiguration og justering stadig nødvendig.

”Det kræver en større indledende indsats at få en god stemme-applikation op at køre,” indrømmer Elizabeth Herrell og sammenligner det med et simpelt touch-tone-system.

”Men det er indsatsen værd,” mener hun.

Oversat af Mille Bindslev




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere