Artikel top billede

Skandalesag svækker IT-Branchen

Intern splid svækker IT-Branchen som forening, mener eksperter. Stridens hovedperson, Peer Kølendorf, mener slet ikke, der er en sag.

En 'uheldig sag'.

Sådan betegner studielektor Henrik Merkelsen fra CBS sagen, hvor IT-Branchen (ITB) afviser at smide Peer Kølendorf og hans virksomhed Comitel ud af IT-Branchen og foreningens hovedbestyrelse.

Flere medlemmer af ITB's distributørudvalg har ellers gennem længere tid været utilfredse med, at Peer Kølendorf fastholdt sin plads i hovedbestyrelsen på trods af, at Comitel har været blandet ind i en sag om omfattende momssvindel.

Henrik Merkelsen forklarer, at de interne stridigheder i IT-Branchen skader foreningen.

"Intern splid som her skader it-brancheforeningen. Når de skal tale med andre parter, kan det hurtigt lyde "det er der vist delte meninger om". IT-Branchen vil ikke fremstå som én enig forening," siger han.

Løsningen er ifølge Henrik Merkelsen ikke at smide Peer Kølendorf ud.

"Det er en glibebane, hvis alle bare kan råbe etik. Etik er subjektivt, mens rettens ord er mere legitime," siger han.

Han henviser til, at Peer Kølendorf ikke er dømt.

Intern ro

I stedet skal parterne holde interne møder og få vendt problemstillingen.

"Når kritikken føres i pressen, glider parterne bare længere og længere væk fra hinanden," siger han.

Han forklarer, at udtalelserne kan bunde i mange forskellige motiver, og at parter, der forlanger, at Peer Kølendorf bliver smidt ud, føler sig ekstra udstillet, hvis det ikke sker.

Det kan føre til en eskalering af stridighederne.

Ikke allertiders rollemodel

Også professor i ledelse Anders Drejer fra Handelshøjskolen i Århus vurderer, at sagen svækker foreningen.

"Det lyder ikke som alletiders rollemodel (Peer Kølendorf, red.). Man må i hvert fald forvente, at manden stiller sig til rådighed med så mange oplysninger som overhovedet muligt – eller, hvis han godt ved, at han er skyldig, stiller sit mandat til rådighed," siger professoren.

Han understreger ligesom Henrik Merkelsen, at man ikke kan ikke dømme folk på forhånd.

Hos IT-Branchen, der har årsmøde på torsdag, er man meget fåmælt.

"Jeg har ikke yderligere at tilføje," siger bestyrelsesformand Lars Monrad-Gylling

Ingen sag

Hovedpersonen selv, Peer Kølendorft, mener slet ikke, der er en sag.

"Jeg forstod på distributørudvalgets formand Ole Eklund i sidste uge, at han nu ikke længere gider kommentere på den sag, som udvalget har rejst. I dette spørgsmål er jeg enig med Ole Eklund," siger han.

Alligevel kommer han med den svada mod de to eksperter.

"Omkring de to udtalelser fra undervisere på CBS og Handelshøjskolen i Århus er det tydeligt, at Anders Drejer ikke er indviet i, hvad sagen drejer sig om, da han taler i hypoteser om facts. Han taler så at sige med bind for øjnene. Der er ingen sag, ingen mistænkt, ingen sigtet, ingen tiltalt, ingen dømt. Og sagen er fuldt opklaret," siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere