Artikel top billede

Tidligere Mærsk-boss kritiserer "systemguruer"

En tidligere topchef fra A.P. Møller - Mærsk håner "systemguruer" i selskabet. De lavede fejl, der bevirkede, at man “glemte” at opkræve fragt, lyder det.

Ib Fruergaard, tidligere topchef hos A.P. Møller - Mærsk, kritiserer nu de "systemguruer" hos selskabet, der ifølge ham "glemte" at opkræve fragt.

Eks-toplederen mener, at Mærsk-ledelsen lavede fejl i forhold overtagelsen af P&O Nedlloyd, det samme gjorde "systemguruerne".

Derfor burde de tage ansvaret for rederiets problemer.

Han forklarer, at danske søfolk nu betaler prisen for fejlene i stedet, fordi den store sparerunde i koncernen går ud over dem.

"At ledelsesgruppen som nævnt tog nogle forkerte beslutninger i forbindelse med overtagelsen af P&O Nedlloyd, og at Rederiets systemguruer samtidig lavede fejl, der bevirkede, at man “glemte” at opkræve fragt, nu pludselig skulle få konsekvenser for hovmestre, navigatører, maskinmestre og menige, der med flid og omhu har tjent Rederiet i en lang årrække, er for mig en gåde," skriver Ib Fruergaard i et læserbrev i bladet Søfart.

Står ikke alene

For nogen tid siden stod en anden tidligere topchef frem med offentlig kritik af den nuværende ledelse hos A.P. Møller - Mærsk.

Det var den anerkendte skibsreder Ib Kruse, der også klart placerede ansvaret for koncernens nuværende økonomiske problemer.

Ejvind Kolding, der har ansvaret for Maersk Line, forsøgte dengang at forklare den store spareplan i koncernen med, at man igennem 10 år havde opsparet problemer i form af bureakrati og metaltræthed med videre.

Men det blev for meget for Ib Kruse, der gjorde det klart, at problemerne skyldes overtagelsen af P&O Nedlloyd og it-kaos.

"Maersk Lines resultater for 2004 og 2005 var gode, og der var dengang ingen snak om metaltræthed. Så kom opkøbet af P&O, der sammen med it-problemer resulterede i dårlig daglig operation, tab af markedsandele og store indtægtstab. Det er derfor uklædeligt, at man nu søger at skubbe den primære skyld herfor tilbage til tiden før købet af P&O," lød det fra Ib Kruse i et læserindlæg i Morgenavisen Jyllands-Posten.

1,3 milliarder

It-problemerne kostede A.P. Møller-Mærsk 1,3 milliarder kroner i rene it-udgifter.

Hertil kommer et ukendt beløb på image-kontoen og tab af tillid hos kunderne.

Da it-problemerne var på sit højeste, fik kunderne den forkerte fragt til den forkerte pris og på et andet tidspunkt end aftalt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere