Artikel top billede

(Foto: Tegning: Lene Sekjær)

Københavns Kommune utilfreds med IBM-forklaring

Landets største kommune blev sendt i tovene, og 25.000 medarbejdere blev påvirket, da IBM gik ned i onsdags. Nedbruddet kan diskvalificere IBM fra et udbud til 800 millioner kroner.

Mens IBM har travlt med at undskylde nedbruddet i sidste uge, er der langt fra tilfredshed med forklaringen i Københavns Kommune, hvor nedbruddet ramte 25.000 medarbejdere.

Det kan blive dyrt for IBM, som risikerer at gå glip af fremtidige aftaler med landets største kommune.

Københavns Kommune har samlet indkøb af it og andre ydelser i koncern service, hvor direktør Jan Gundersen er utilfreds med ydelserne fra IBM.

Han forklarer, at kommunikationen mellem medarbejderne internt og med borgere eksternt var hårdt ramt af onsdagens omfattende nedbrud.

"Det er et stort problem, og meget af sagsbehandlingen går i stå," siger Jan Gundersen, der forklarer, at kommunens systemer først var på plads igen ud på natten.

Direktøren fortæller, at 25.000 ansatte var ramt i større eller mindre grad. Nogle kunne slet ikke få adgang til systemerne, mens andre blot ikke havde internet-adgang.

Kan koste millionaftale

IBM har været meget tilbageholdende med information til offentligheden om nedbruddet. Jan Gundersen mener heller ikke, at IBM indtil nu har forklaret sig godt nok overfor kunderne.

"Vi blev kontaktet i onsdags, og vi har efterfølgende fået en standard-redegørelse. Det er vi ikke tilfredse med, for det har givet store problemer for os, at det tog så lang tid at genetablere normaldrift," siger Jan Gundersen.

Han tilføjer, at kommunen har en dialog med IBM om konsekvenserne af nedbruddet.

Københavns Kommune er for tiden i gang med et stort rammeudbud af it-drift. Et udbud der kan blive op til 800 millioner kroner værd for vinderne. Og IBM's problemer kan spille ind, når kommunen skal udpege vinderne.

"I sidste ende kan nedbruddet få konsekvenser. Troværdigheden i forhold til hvad, man kan afvikle og hvor sikker ens leverance er, spiller naturligvis ind her," siger Jan Gundersen.

IBM ønsker fortsat ikke at svare på spørgsmål om nedbruddets omfang. Computerworld vil gerne kortlægge omfanget, så hvis du kender til flere virksomheder og systemer, som blev ramt, må du meget gerne skrive til os på redaktionen@cw.dk




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere