Artikel top billede

Fastprisprojekt koster Tietoenator Danmark millioner

Det koster TietoEnator i Danmark dyrt, at selskabet tegnede en fastpriskontrakt på udviklingen af fagforeningssystemet Modulus.

Det har kostet konsulenthuset TietoEnator dyrt, at selskabet gik med til at udvikle fagforeningsløsningen Modulus til en fast pris.

I 2007 faldt omsætningen med knap 90 millioner kroner og overskuddet med mere end 200 millioner.

"Fastprisprojektet løb tør for indtægter, så vi har måttet udvikle i 2008 for egen regning. Heldigvis er det selskabets eneste forretningsområde med problemer," fortæller Erik Hechmann, administrerende direktør, TietoEnator i Danmark.

Tilbagefakturering af millioner

Modulus havde oprindeligt 11 fagforeninger som kunder, men en af foreningerne har benyttet lejligheden til at trække sig fra projektet, hvilket oven i udvikling for egen regning har kostet TietoEnator et beløb i kompensation og tilbagefakturering af allerede opkrævede beløb.

Derudover har en "ændret vurdering af systemets kommercielle værdi" fået ledelsen til at nedskrive allerede aktiverede udviklingsomkostninger med 34 millioner kroner.

Alt i alt er regnskabet påvirket af "usædvanlige poster, engangsudgifter med videre på omkring 100 millioner kroner før skat."

Selv om der ses bort fra disse poster, har selskabets resultat "ikke levet op til forventningerne."

Direktør holder kortene tæt til kroppen

Hvor stort et millionbeløb, TietoEnator skal af med i erstatning, vil direktøren ikke ud med.

Han siger dog, at den overvejende del af den kæmpestore nedgang, selskabet har måttet notere sig fra 2006 til 2007, skyldes problemerne med Modulus.

"Men nu er de afsluttende system-test af Modulus ved at være færdige, og jeg forventer, at vi begynder implementeringen snart," siger Erik Hechmann.

Oven i alle problemerne har TietoEnator også haft store udgifter til overtagelsen af Ericssons IP Designcenter i Århus sammen med 86 ansatte.

Afdelingen skal fungere som en udviklingsafdeling for TietoEnator, og den har Ericsson som sin væsentligste kunde.

TietoEnators konkurrenter tæller IBM, CSC og mindre konsulenthuse som eksempelvis 7N.

Forventningerne til indeværende regnskabsår er, at omsætningen kommer tilbage på 2006-niveau, hvilket vil sige omkring 350 millioner kroner, og at bundlinjen ender med et "mindre overskud før skat."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere