Artikel top billede

(Foto: Claus Haagesen)

Viborg blev meget bedre til projekter

Viborg Kommune blev dobbelt så stor ved strukturreformen.
Det betyder langt mere specialisering i it-afdelingen. Og nu bliver projekterne også afsluttet.

Dobbelt så stor betyder ikke nødvendigvis dobbelt så stærk.

Men i Viborg Kommune betyder det dobbelt så smart. For mens it-chefen ikke mener, at kommunen for alvor har fået større pondus over for leverandørerne, så har reformen ændret meget andet.

“Vi kan ikke mærke øget konkurrence, men måske er vi blevet mere interessante for leverandørerne,” siger it-chef Erik Sørensen, som forklarer, at kommunens it-afdeling dog har fået meget ud af reformen på andre områder.

Viborg Kommune er en fusion af de tidligere Viborg, Bjerringbro, Møldrup og Tjele Kommuner. Væksten fra 45.000 til 90.000 indbyggere og samtidig fra 18 til 30 mand i it-afdelingen har betydet professionalisering.

“Fusionen har givet langt større muligheder for, at vi kan specialisere os og danne kompetenceteam,” siger Erik Sørensen og tilføjer, at omvæltningen var størst for medarbejderne, der kom fra de mindre kommuner.

“Det havde de overhovedet ikke haft mulighed for at gøre før. Vi havde dog lidt af det i den gamle Viborg Kommune,” siger han.

It-afdelingen har blandt andet fået mulighed for at få mere specialiseret viden på de tekniske områder, hvor kompetencerne er blevet løftet, når det gælder servere og netværk.

Styring og strategi

Erik Sørensen forklarer, at tidligere var styring og strategi noget, som it-afdelingen måtte klare ved siden af de mange tekniske opgaver. Det er der afsat ressourcer til i dag.

“Det giver os kræfter og mulighed for at føre nogle ting ud i livet, som vi har talt om længe,” siger Erik Sørensen.

Han forklarer, at for eksempel sikkerhedsområdet er blevet styrket markant, fordi en medarbejder nu har ansvar for, at kommunen lever op til sikkerhedsstandarden DS484. Det var der ikke ressourcer til tidligere.

“Før handlede sikkerhedsområdet næsten udelukkende om at styre brugerrettighederne,” siger Erik Sørensen.
Noget af det, it-chefen i Viborg er mest tilfreds med, er de bedre evner til at styre og lede projekter. Det er et af de områder, som er blevet styrket både under og efter reformen, som i sig selv krævede en stor grad af overblik og styring.

“Det var tit svært før i tiden, fordi vi ikke fik projekterne afsluttet. Der kom hele tiden nye ideer, og så voksede det,” fortæller Erik Sørensen. Nu har kommunen fået projektledelsen på plads.

“Vi er blevet meget bedre til at prioritere, afgrænse og lukke projekterne. Selve reformen har modnet projektarbejdet, og det har styrket os.”

Tilbage til hovedartiklen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere