IT-Årbogen 2008 - vil du så se at komme i gang?

Klumme: Er du kommet i gang med at skrive til IT-Årbogen? Læs her, hvad anden del af bogen kommer til at handle om og kom så i gang.

Min gode ven Niels K. og jeg var engang for mange år siden sammen på et konsulentprojekt hos en kunde i et land langt, langt borte.

Her var mange dygtige IT-folk (med stort - det er jo længe siden, faktisk lige efter at man var holdt op med at sige edb).

Problemet var, at de brugte mere tid på at løbe rundt og slukke ildebrande end på at sørge for, at virksomheden fik det nye system der skulle - ja netop: sørge for, at der ikke var så mange ildebrande.

Vi tog et videokamera med ud til vores lokale brandstation.

Vi bad en indsatsleder stille sig op foran en brandbil med sølvfarvet hjelm og hele balladen.

Og så stillede vi ham et enkelt spørgsmål: "Hvordan slukker man en ildebrand".

Det kan nok være, at it-folkene lærte noget, da de så båndet.

Blandt guldkornene nævner jeg: "Når vi kommer frem til ildebranden, er det første, vi vurderer, om vi skal lade huset brænde ned i god ro og orden - og så bruge vandet til at sikre, at nabobygningerne ikke også brænder ned."

Eller hvad med denne her:

"Vi har ikke noget nyt smart værktøj i brandbilen. Til gengæld ved alle, hvordan det virker. Og når vi indfører nyt, skal ALLE læres grundigt op, og vi skal være helt sikre på, at det virkelig ER bedre end det gamle".

Og endelig klassikeren:

"Når man kommer frem til en rigtig hidsig ildebrand, må man aldrig sprøjte direkte på ilden - så risikerer man at få al dampen i hovedet. Man skal forsøge at kvæle ilden ved at sprøjte over den."

‘Brandmandens ABC', bliver mit eget bidrag til årtiets mest ambitiøse bogprojekt som Mogens Nør­gaard introducerede sidste uge.

En idé så stor, at vi har spredt den over to klummer: Bogen ‘IT, verden og alting', skrevet af it-folket til verden. 100 indlæg der giver et knivskarpt røntgenbillede af teknologiens sande tilstand.

Mogens introducerede de første fire emner i sidste uge: Innovation, Kravspecifikation, Design og Infrastruktur.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hosting og outsourcing: Find den rigtige model og leverandør

Hosting og outsourcing-markedet rummer utallige muligheder for at aflaste og effektivisere din virksomhed, så der kan fokuseres på kerneforretningen. Markedet er dog også kendetegnet ved mange og meget forskellige leverandører og leverance-modeller. På dette event giver vi dig et indblik i, hvordan hosting i 2017 kan blive en strategisk og praktisk hjælp for din virksomhed.

24. oktober 2017 | Læs mere


Gå hjem møde om machine learning: Kickstart dine machine learning-projekter

På dette gå hjem møde får du fra eksperter på området en introduktion til machine learning og de nye teknologiske og forretningsmæssige muligheder, det skaber. Kickstart dine machine learning-projekter ved at deltage i dette gå hjem møde

25. oktober 2017 | Læs mere


Sikkerhed i virksomheden: Sådan får du et bedre forsvar mod de mange trusler

Flere tusinde it-ledere meldte for nylig i en ny stor undersøgelse ud, at sikkerhedstruslen aldrig har været mere alvorlig. Det er dog langt fra kun de cyberkriminelle, der giver søvnløse nætter. Vi sætter fokus på sikkerhed i virksomheden i 2017.

31. oktober 2017 | Læs mere


Computerworld
Nu sender dansk advokatfirma opkrævninger til tusindvis af pirat-mistænke internetbrugere
Et danske firma sender i øjeblikket opkrævninger på op til 4500 kroner ud til tusindvis af svenskere, der mistænkes for at være pirater.
CIO
"På 11 minutter blev vores computere ramt af den frygtede Petya ransomware-skærm"
"På 11 minutter blev vores computere ramt af den frygtede Petya ransomware-skærm. Først troede vi, at det bare ville blive en aften uden email, og at de ville fikse det i løbet af natten. Men næste morgen var der krisemøde, og vi fik at vide, at vi ville være nede i lang tid."
Comon
Anmeldelse: Livet som superhelt i Midgård er stadig fornøjeligt
Shadow of War bygger videre på alle de solide kvaliteter fra forgængeren, og lader dig agere action-stjerne i Tolkiens univers.
Job & Karriere
IBM’s Watson har gennemlæst 600 jobopslag, og snart kan der blive vendt op og ned på vores jobsøgning
Kunstig intelligens kan forandre den måde virksomheder rekrutterer på. Derfor har IBM netop gennemført et stort forsøg med Danmarks største erhvervsskole.
White paper
Er din virksomhed (måske) på vej ud i skyen? … her er tre mulige strategier og alle de vigtigste overvejelser
For langt de fleste virksomheder er cloud en uundgåelig del af fremtiden. Men hvordan skal man gribe det projekt an? Dette whitepaper fra EG fyldt med værdifulde input til de virksomheder, som står på tærsklen til at tage beslutningen - analyser, refleksioner, opmærksomhedspunkter og anbefalinger, som kan være en støtte i overvejelserne og undersøgelsen forud for beslutningen.