Artikel top billede

Foto: Torben Klint.

Internationale kreditkort booster din omsætning

Klumme: Hvis din netbutik tager imod internationale kreditkort, kan du øge omsætningen med op til 50 procent.

Når man nu vil gå til udlandet med sine produkter, giver det sig selv, at man skal begynde at modtage udenlandske betalingsløsninger.

Der er mange der fejlagtigt tror, at bare man modtager Mastercard, Visa, American Express og Diners Club, så er man godt kørende.

Men tager man et land som Tyskland, går man let glip af 50 procent af omsætningen, hvis man kun modtager almindelige kreditkort.

I Tyskland bruger man ofte EC-Karte. Du husker måske de gamle Eurochecks, man brugte meget før i tiden, når man rejste udenlands? Det er det, tyskerne nu bruger i kortform. Dertil bruger de meget Direct Debet, som er en form for bankoverførsel.

Hvis man tager et land som Norge, så skal man have Postgiro med. Skal man sælge til hollændere, skal man modtage iDeal Card, og de har også noget, der minder om Direct Debet, som er vigtigt. Man skal sætte sig grundigt ind i, hvilke betalingsmidler der er i de forskellige lande.

I SPAMfighter arbejder vi løbende på at implementere nye betalingsløsninger, og vi er først glade, når vi når de godt 200 løsninger, der efter sigende er på markedet.

Det firma, vi bruger til at cleare kort, har fortalt os, at det burde give en omsætningsstigning på ikke under 20 procent.

Selvfølgelig kan man starte med de internationale kreditkort.

Bliv lokal

Man skal bare være klar over, at hvis det er det eneste, man gør, så går man glip af en meget stor del af sin omsætning.

Der er firmaer som Global Collect, og BiBIt.com, som kan hjælpe med den del af det. Det er bestemt noget, man skal tage meget seriøst. Hvis man kun har de internationale kort, vil jeg tro, at man meget let siger farvel til 30 til 40 procent af kunderne.

Det betaler sig big time

I SPAMfighter så vi omsætningsstigninger på mere end 50 procent, da vi begyndte at tage de lokale debetkort i Tyskland og Holland, så det er et meget vigtigt konkurrenceparameter.

En anden faktor, man går glip af ved ikke at modtage lokale betalingsløsninger, er illusionen om, at man er et lokalt firma.

Langt de fleste mennesker føler sig mest trygge ved at handle med landsmænd. Men modtager man ikke det lokale debetkort, så er det et tydeligt tegn på, at noget er galt. Forestil dig, at du vil købe noget på et dansk website, og at siden ikke tager Dankort, men kun Mastercard og Visa? Så er man ikke i tvivl om, at det er et udenlandsk firma, man handler med.

Slutteligt skal man ikke glemme PayPal. PayPal er nemlig også et vigtigt betalingsmiddel.

Op mod 10 procent af alle handler i SPAMfighter, bliver foretaget gennem PayPal.

Specielt i lande som USA, Tyskland og Spanien, er betaling med PayPal meget udbredt. Dertil er PayPal let at integrere i næsten enhver løsning, så der er ingen undskyldning for at lade være.

Så hvis du vil søge mod udlandet med din butik, så se at få styr på de internationale kort:
Det betaler sig big time!

Martin Thorborg er medstifter af Spamfighter, administrerende direktør og stifter af Amino.dk samt forfatter til bogen E-pusher.

Computerworlds klummer er ikke nødvendigvis udtryk for Computerworlds holdninger, men er alene udtryk for skribentens holdninger.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere