Artikel top billede

Det dansk-kinesiske samarbejde blomstrer. Så meget, at it-jobs nu kan flyttes fra Danmark til Kina.

Danske it-jobs ryger til Kina

Danmarks største industrivirksomhed, Danfoss, nedlægger 45 it-stillinger primært i Danmark.

Det er ikke kun skibsbyggeri og vindmølleproduktion, som danske virksomheder flytter til udlandet. It-arbejdspladser er også i fare for at forsvinde under øget konkurrence.

Nu har Danfoss nedlagt 45 it-arbejdspladser, hvoraf hovedparten primært er i Danmark.

I stedet slår Danfoss positionerne op i Kina, hvor medarbejderstaben bliver udvidet med 35 stillinger.
Danfoss har orienteret tillidsrepræsentanter og samarbejdsudvalg.

"De nye stillinger kommer til at være i Beijing, hvor vi allerede har et kontor. De arbejdsopgaver, som de nye medarbejdere får, er primært på infrastruktur og applikationssupport," fortæller Henrik Andreassen, vicedirektør i Danfoss med ansvar for it.

Danfoss i krise

Danfoss, der er Danmarks største industrivirksomhed, har lidt hårdt under krisen. Virksomheden havde et underskud på 1,46 milliarder kroner før skat i første halvår 2009.

Den internationale finanskrise bærer skylden for underskuddet. Omsætningen i Danfoss er ellers steget med 10 procent til 12,5 milliarder kroner. Men det er kun på grund af en stærk dansk krone i forhold til en svag amerikansk dollar. Hvis der korrigeres for tilkøb og valuta, er der samlet set tale om et fald i omsætningen på 10 procent.

"Der ligger en del procesoptimering, som vi kan outsource til Kina. De er ikke så komplekse, som de opgaver, der ligger i Danmark. Opgaverne kan altså flyttes rimeligt hurtigt fra Danmark til Kina. Samtidig er det ikke helt de samme opgaver, som kineserne overtager. Nogle af opgaverne bliver fordelt ud på resten af organisationen," siger Henrik Andreassen.

Danfoss forventer, at outsourcingen finder sted i slutningen af 2009 og i 2010.

Danfoss forklarer outsourcingen med, at virksomheden skal reducere omkostningerne samtidig med, at strategien har været lagt siden 2007.

Der er tæt på 600 it-medarbejdere i Danfoss. Det vil sige, at omkring syv-otte procent af staben bliver berørt.

Der er i øjeblikket ikke konkrete planer om mere outsourcing.

"Vi følger udviklingen, og hvis det går godt for forretningen, er der ingen planer om yderligere outsourcing," siger Henrik Andreassen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere