Artikel top billede

Belastning "Jeg ønsker ikke, at det skal påvirke Guava negativt i det kommende års tid, hvor virksomheden skal udvikle sig," siger Brian Mertz Pedersen om beslutningen om at forlade Guava.

Brian Mertz efter Guava-exit: Min dom en belastning

Den nu afgåede Guava-direktør Brian Mertz Pedersen trak sig, fordi hans dom for kursmanipulation var en belastning for firmaet, fortæller han selv.

Det var en dom for kursmanipulation, der ultimativt var med til få Brian Mertz Pedersen til at forlade stillingen som direktør i Guava. Det fortæller hovedpersonen selv i dag.

Selvom bestyrelsesformand Ole Sigetty i går forklarede, at han personligt gerne havde set direktøren fortsætte, trak Brian Mertz tilsyneladende selv i nødbremsen.

"Det er klart, at det har spillet ind (dommen, red.). Det bliver jo hevet frem i hver artikel, hvor man hiver historien frem. Jeg ønsker ikke, at det skal påvirke Guava negativt i det kommende års tid, hvor virksomheden skal udvikle sig," siger Brian Mertz Pedersen til Computerworld.

En hård tid

Brian Mertz Pedersen fortæller dog, at det ikke udelukkende var et spørgsmål om byretsdommen fra september.

"Der er sket mange ting de seneste 14 måneder. Det har været en hård tid. Vi har måttet træffe nogle rigtig hårde beslutninger om at frasælge nogle virksomheder, lukke andre og skære ned," siger han.

"Det er også et omkostningsspørgsmål, hvor man må se på, hvor stor en ledelse man skal have, når man er i de her tider," svarer han på spørgsmålet om, hvorfor han trak sig.

Tilbage til iværksætteriet

Brian Mertz Pedersen ved endnu ikke, hvad fremtiden bringer, men helt sikkert er det, at han ikke bevæger sig ind i internetmarkedsførings-branchen lige foreløbigt.

"Jeg har ingen konkrete planer, men i takt med, at det går op for mig, at jeg ikke længere har noget arbejde, så begynder man at gøre sig nogle tanker. Det bliver dog ikke inden for samme branche, fordi jeg har en konkurrenceklausul for de næste 18 måneder," siger han og afslører, at it-branchen imidlertid ikke er helt lukket land.

"Det kunne sagtens være et it-setup igen, men også inden for vedvarende energi, som jeg har tænkt mig at sætte mig lidt ind i," fortæller den nu forhenværende Guava-direktør.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere