Artikel top billede

Atea sætter sig solidt på statens it-indkøb

It-leverandøren Atea har sat sig på tre ud af seks leveranceaftaler til statens 75.000 medarbejdere. Økonomistyrelsen lover store besparelser på aftalerne.

Økonomistyrelsen har færdighandlet kontrakter på seks it-områder for de næste to år med mulighed for en toårig forlængelse.

Styrelsen har i forbindelse med EU-udbuddene til en samlet værdi på omkring en milliard kroner valgt gigantleverandøren Atea på tre ud af de seks områder.

Atea har sat sig på AV-materiel, printere og videokonferenceudstyr, som selskabet dog deler med Solutors (tidligere Dansk Data Display) og Calamus, som Atea netop har opkøbt.

anti-virusområdet har staten valgt F-Secure til de omkring 75.000 administrative medarbejdere i staten, Xerox leverer multifunktionsmaskinerne, mens TDC har banket Telenor af pinden som leverandør på opkobling på hjemmearbejdspladser.

Men udskiftningen af leverandør til opkobling til hjemmearbejdspladser, som er den eneste reelle ændring de seks udbud, afdramatiserer kontorchef Nikolas Lyhne-Knudsen fra Økonomistyrelsen.

"TDC har bare givet det billigste og bedste tilbud i forhold til vores udbud. Der er intet håndholdt i vurderingen, som egentlig kører helt mekanisk og juridisk i forhold til EU-udbudsreglerne," forklarer han.

Sparer over halv milliard kroner

I alt budgetterer Økonomistyrelsen med, at de statslige og selvejende institutioner i de næste fire år fra 1. januar 2010 frem til 31. december 2013 ville have spenderet i størrelsesordenen 1,5 milliarder kroner, hvis ikke Økonomistyrelsen havde gennemført udbuddene.

Nikolas Lyhne-Knudsen fortæller, at med udbuddene og de nye rammekontrakter har Økonomistyrelsen bidraget til en statslig besparelse på omkring 625 millioner kroner på de fire år.

"Besparelsen er simpelthen regnet ud med hensyn til, hvor meget der normalt bliver indkøbt for sammenholdt med rammekontraktens nye priser," fortæller Nikolas Lyhne-Knudsen .

Anti-virus sikrer stor besparelse

Aftalen med F-Secure er et af de områder, hvor staten opnår den største procentuelle besparelse ved at samle sikkerheden i en site-kontrakt.

Nikolas Lyhne-Knudsen vurderer, at besparelsen ligger på 80 til 90 procent, efter de cirka 75.000 administrative statslige medarbejdere ryger under samme kontrakt, uden at nogen skal sidde og tælle hver enkel licens hos hver enkelt medarbejder.

"Det er jo en fordel både for staten og for leverandøren, som også slipper for salgsarbejdet, nu når kontrakten først er indgået," fortæller Nikolas Lyhne-Knudsen.

Før rammekontrakten var indkøb til statens it-sikkerhed spredt for alle vinde, lige som det var tilfældet for AV-materiel og videokonferenceudstyr.

Kommunerne og regionerne har mulighed for at hoppe med på aftalerne inden 1. marts 2010.




IT-JOB

Capgemini Danmark A/S

Cloud Architect

Riskpoint A/S (Riskpoint Solutions Limited)

IT Compliance Coordinator
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2025: Her er truslerne – og sådan beskytter du dine kritiske data

Deltag og få værktøjer til at beskytte din virksomhed mod de nyeste cybertrusler med den rette viden og teknologi.

19. august 2025 | Læs mere


Cyber Security Summit 2025 i Jylland

Deltag og få værktøjer til at beskytte din virksomhed mod de nyeste cybertrusler med den rette viden og teknologi.

21. august 2025 | Læs mere


AI i det offentlige: Potentiale, erfaringer og krav

Hør erfaringerne med at anvende AI til at transformere og effektivisere processer i det offentlige – og med at sikre datakvalitet, governance og overholdelse af retningslinjer.

27. august 2025 | Læs mere