Artikel top billede

Lone Strøm må tage til takke med 31.000 kroner mindre i månedsløn end sin forgænger på posten. Foto: Agnete Schlichtkrull.

It-direktør på skrump: Får 372.000 kr. mindre i løn

Den nye direktør for Statens It, Lone Strøm, får 31.000 kroner mindre i månedsløn end sin forgænger.

Den nye direktør for Statens It, Lone Strøm, får en månedsløn, der ligger 30.837 kroner under hendes forgængers.

Lone Strøm får en lønseddel ind ad brevsprækken hver måned på 85.960 kroner eksklusive pension.

Forgængeren Jan Cillius, der forlod stillingen kort efter sin tiltrædelse, fik hele 116.817 eksklusive pension hver måned.

Differencen på 370.286 kroner om året får dog ikke Lone Strøm til at fare i flint.

"Jeg havde ingen forventning om at få den løn, som min forgænger fik," siger hun.

Hun forklarer, at lønnen for embedsmænd langt hen ad vejen afgøres af nogle faste løntrin, som udspringer af blandt andet anciennitet.

Hun afviser dermed også, at hendes lavere løn afspejler, at Statens It i dag udgør en slankere udgave, end det først var tiltænkt, da Jan Cillius blev direktør.

Lone Strøm oplyser, at hendes løn ifølge DJØF's statistikker på området svarer præcis til gennemsnitslønnen for en offentlig direktør.

Hendes basisløn udgør 788.676 kroner om året med et åremålstillæg på 134.710 kroner og et personligt tillæg på 108.132 kroner.

Lønnen inklusive pension udgør 1.207.908 kroner.

Resultatløn

Udover den faste løn blev der udbetalt et engangsvederlag på 60.000 kroner i 2009 til direktøren fra hendes tidligere stilling.

Lone Strøm oplyser, at der endnu ikke er udarbejdet en egentlig direktørkontrakt med bonusmål i hendes nuværende stilling.

"Den hænger sammen med resultatkontrakten, som lige nu ligger til godkendelse hos bestyrelsen," siger hun.

Lone Strøm forklarer, at typiske bonusordninger i det offentlige udgør 60.000 til 90.000 kroner om året.

Jan Cillius formåede at forhandle sig frem til en bonusaftale i omegnen af 300.000 kroner. En bonus der dog aldrig blev udløst.

Lone Strøm forklarer, at de mål, der formodentlig bliver sat op for Statens It, og som hun i sidste ende sikkert også skal måles på, er områder som driftsstabilitet og effektiviseringer.

"Derudover vil det være højt prioriteret at få skabt en attraktiv it-arbejdsplads for it-medarbejdere i staten," siger hun.

Slanket udgave af Statens It

Planerne om at oprette Statens It slap ud i januar 2008.

Finansministeriet ville effektivisere det arbejde, som 4.700 ansatte i staten udfører med at servicere de i alt 81.000 statslige ansatte.

Man forventede besparelser på op imod 700 millioner kroner om året. Og stort set al statens it-drift skulle samles ét sted.

Men det viser sig, at beregningerne bag det store projekt hvilede på et tyndt grundlag.

Senere melder daværende direktør Jan Cillius ud, at det store projekt ikke bliver lagt i graven, men bliver forsinket i flere år.

Jan Cillius fratræder selv kort efter sin stilling, fordi det bliver besluttet, at projektet skal gennemføres i en endog meget slanket udgave - i forhold til de oprindelige planer.

I denne uge overtog Statens It så ansvaret for at levere it-services til otte ministerier og en del af deres styrelser.

Det betyder, at organisationen nu servicerer cirka 10.000 brugere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere