Artikel top billede

Foto: Torben Klint (Foto: Torben Klint)

KMD-boss kryber i flyverskjul i monopol-sag

KMD nægter at udtale sig om de tårnhøje prisstigninger på monopol-systemer, fordi Konkurrencestyrelsen ser på sagen.

Ingen hos KMD, heller ikke den administrerende direktør, Lars Monrad-Gylling, ønsker ikke at medvirke i artikler, hvori kilder siger, at selskabet er på kant med konkurrenceloven.

Efter at have forsøgt at fange direktøren på hans mobil i flere omgange vælger Computerworld at lægge en besked til ham.

Kort efter bliver Computerworld imidlertid kontaktet af KMD's pressechef, Christoffer Hellmann, som oplyses om, at Computerworld skriver en artikel, hvor vi gerne vil interviewe Lars Monrad-Gylling.

Pressechefen bliver forelagt, at det for flere eksperter ser ud til, at KMD misbruger sin monopol-stilling.

Han bliver oplyst, at en af sagerne drejer sig om Københavns Kommune, der har oplevet varsling af prisstigninger på over 50 procent over fire år på monopol-systemer.

Og at andre kommuner oplyser, at efter de er gået i udbud, er priserne på monopol-systemerne sat kraftigt i vejret.

Samtidig bliver det pointeret, at Computerworld ikke er interesseret i at sende spørgsmål inden et interview eller er interesseret i skriftlige svar per mail uden mulighed for opfølgende spørgsmål.

Senere samme dag vender pressechefen tilbage med følgende mail-besked:

"KMD ønsker ikke at medvirke i en artikel, hvor vi ikke har fået lov til at se de udtalelser og specifikke forhold, som bliver rettet imod os. Herudover ønsker vi ikke at udtale os om forhold, som Konkurrencestyrelsen er ved at undersøge".

Flere spørgsmål presser sig på

Computerworld ville naturligvis gerne have spurgt Lars Monrad-Gylling om, hvad de omtalte prisstigninger på monopol-systemerne skyldes.

Herunder om direktøren synes, at det er rimelige prisstigninger. Og mener han, at eksperterne i konkurrenceret er helt galt på den, når de taler om misbrug af monopol-stilling.

To af de omtalte kommuner oplyser, at prisstigningerne kom, efter de gik i udbud på andre områder. Derfor ville Computerworld naturligvis også gerne høre KMD's øverste chef, om der ligefrem er tale om straffeaktioner over for kommuner, der vælger at gå i udbud.

Lars Monrad-Gylling ville også blive spurgt om, hvordan han har det med at sende sådanne prisstigninger i hovedet på kunder, der har købt produkter hos KMD igennem 37 år.

Endelig ville Computerworld gerne spørge ham, om det er den nye ejerkreds af KMD, der har pålagt ham at sætte priserne i vejret. KMD's nye ejerkreds består af blandt andet kapitalfondem EQT.

Læs også:
KMDs priser steget med 50 procent

Eksperter: KMD på kant med konkurrenceloven




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere