Af Kim Marquart
En række danske webhoteller er så dårligt sikrede mod hacking, at politiet nu advarer virksomheder mod at lægge deres hjemmeside på det første og bedste webhotel.
- Vi har haft omkring ti sager i år, hvor et webhotel har været udsat for hacking, oplyser vicekriminalkommisær Preben Andersen fra Rigspolitiets IT-støtteenhed.
Tallet dækker formentlig over langt flere angreb, skønner politiet, som har ikke fået en eneste anmeldelse direkte fra webhoteller, men kun har hørt om angrebene ad omveje.
- Når vi så henvender os til webhotellet, lover de blot bod og bedring. I ingen af tilfældene har vi kunnet efterforske angrebet, fordi der ikke har været ført log over den indkomne trafik, siger Preben Andersen.
Ikke væsentligt problem
I branchen nikker man genkendende til, at sikkerheden kan være dårlig på nogle webhoteller. Men hacking bliver ikke anset som et væsentligt problem.
- Virksomhederne bruger jo netop webhoteller til at gøre informationer så bredt tilgængelige for offentligheden som muligt, siger Torben Scheel, formand for InternetBrancheForeningen, der har omkring 20 medlemmer, deriblandt flere webhoteller. Samme logik lyder fra landets formentlig største webhotel Digiweb.
Herfra siger medejer Martin Johansson: - Webhoteller er snarere i mindre risiko end private webservere, fordi hackeren ikke opnår synderlig prestige på et webhotel.
Martin Johansson oplyser, at de hackerangreb, som Digiwebs kunder har været udsat for, typisk er hævnakter fra tidligere ansatte i det pågældende firma eller letsindig omgang med adgangskoder i firmaet.