Reboot: Netfolket mødes igen

I morgen åbnes dørene for den fjerde udgave af Reboot, det årlige inspirationsmøde for internet-branchen. Reboot handler i år om weblogs, om netoplevelser og visuel tænkning. Og så er der 21 nominerede til otte priser.

Af Kim Ingemann

I morgen er det tid til det årlige netværkermøde for net-erhvervene, Reboot. En dag med talere, der gerne skulle gå lidt ud over dagen og vejen i deres indlæg, selv om der nok ? branchens vilkår taget i betragtning - er behov for at beskæftige sig med det også.

Reboot, der arrangeres af firmaet Electron, er den danske internet-branches årlige mødested og holdepunkt. Arrangementet omfatter taler, uformelle møder samt uddeling af en række priser for gode resultater i årets løb. Desuden handler Reboot om alt det uhåndgribelige: inspiration, nye tanker, ideer og visioner.

Blandt årets talere er stifteren af Creativegood, Mark Hurst, der argumenterer for, at kundens oplevelse er overordnet de snævrere begreber som brugervenlighed og info-design.

En anden taler er Evan Williams, der er stifter og leder af Pyra Labs. Han taler om begrebet weblogs, der er gået fra at være personlige dagbøger på nettet til at være grundlaget for megen webkommunikation. Han taler om weblog-revolutionen, da nu hele medier er organiseret i weblog-format.

Blandt de øvrige talere er mediekritikeren Douglas Rushkoff, Dave Gray, der er stifter af Xplane, et banebrydende visual thinking-studio, Dave Winer, der er stifter af Userland Software, samt den altid underholdende skribent Justin Hall, der er en genganger fra Reboot 99.

Derudover kommer en overraskelse. Sidste år var overraskelsen en af Silicon Valleys mest succesfulde venturekapitalister, Ann Winblad.

De nominerede til Reboot Award
Der uddeles Reboot Award i otte kategorier. Det er en regel, at de nominerede skal have lanceret eller relanceret deres site inden for de seneste år, hvis de skal komme i betragtning. Derfor har mange på reboot.dk's webdebat undret sig over, at der er gengangere som Speednames og Aarstiderne blandt de dominerede i år. Sidste år vandt Speednames en prestigefyldt award uden for kategorierne. I år er Speednames nomineret i tre kategorier: bedste strategi, bedste e-commerce og bedste tekniske løsning.

Den samlede oversigt over de dominerede ser således ud:

Bedste medie:
Euroinvestor - Euroinvestor
Brondby.com - SW&K Kommunikation as
Oestrogen.dk - Interachtung.com - c/o Releaze Aps

Bedste kampagne:
Monas Verden - Steuerhaus
Hvor Neandertaler er du om morgen? - Framfab Eye Traffic
Amnesty International kampagne - BBDO A/S

Bedste design:
Dform(one).shiftfunc - Dform(one).shiftfunc
Splitfingers.com - SLRP
Nike Women - Framfab

Bedste strategi:
LanguageWire - LanguageWire
Speednames - Speednames, Inc.
Aarstidernes website 2.0 - Roar Design

Bedste e-commerce:
Aarstidernes website 2.0 - Roar Design
Fadølsforsyningen - SW&K Kommunikation as
Speednames - Speednames, Inc.

Bedste tekniske løsning:
Alm. Brand Bank Aktiespil - Adcore - Digital Business Creators
Speednames - Speednames, Inc.
Flytteguiden - Neo Ideo A/S

Bedste mobile løsning:
DipCard SMS(tm) - Payfish.com
Alm. Brand Bank Aktiespil - Adcore - Digital Business Creators
DSB S-togs WAP-service - DSB S-tog a/s

Bedste applikation
E*TRADE Danmark - E*TRADE Danmark
BioBooking - Sædevalg - Adcore - Digital Business Creators
WorldManuals - Pentamind A/S

Reboot 4.0 afholdes i Øksnehallen i København onsdag den 23. maj. Der kan læses mere om Reboot her.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ESDH / ECM - Optimal og effektiv data- og dokumenthåndtering

Med ECM kan indsamle, tilgå og styre informationer på tværs af virksomhedens systemer. Du får overblikket over alt fra dokumenter, video- og lydfiler til mails og andet indhold gennem hele livscyklussen. Få inspiration til din egen ECM-løsning, til hvordan du sikrer høj datakvalitet på tværs i organisationen og hvordan du tænker ESDH/ECM ind i hele den digitale arbejdsplads.

23. januar 2019 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

24. januar 2019 | Læs mere


Blockchain: Totalt styr på data gennem hele kæden

Blockchain-teknologien kan sikre og effektivisere dine produktions- og innovationsmiljøer i hidtil uset grad. Potentialet er enormt. Men hvordan kommer du i gang? Og hvordan finder jeg de lavthængende frugter? Det får du svar på på dette Computerworld event

25. januar 2019 | Læs mere


Premium
Tre måneder forsinket: Den skandaleramte Windows 10-opdatering ‘1809’ ruller nu omsider automatisk ud
Den skandaleramte Windows 10-opdatering kaldet ‘1809’, som blev trukket tilbage få dage efter lanceringen 2. oktober 2018, begynder nu at rulle ud til brugerne helt automatisk via Windows Update.
CIO
Tech fra Toppen: Tim Vang får hastigheden op og de rigtige idéer frem med Googles pretotyping
Tech fra Toppen: Tim Vang får ideerne frem og hastigheden op ved konstant at tænke små overskuelige eksperimenter ind idéprocessen. Metoden hedder pretotyping og stammer fra Google. Lær meget mere om, hvordan du kan bruge værktøjet her.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Hvem roder rundt i dit datacenter. Du aner det ikke, vel?
Synligheden og sikkerheden i datacenteret, når en hacker er kommet udenom den dyre perimeter sikkerhed, er ikke noget mange har et godt svar på. Ofte bliver pengene brugt på at bygge mur og grave voldgrav så fjenden ikke kan komme ind. Mange er allerede kompromitteret. Fjenden har allerede agenter på indersiden. Hvad kan du så gøre? Du skal ændre måden du tænker sikkerhed på! I dette whitepaper kan du læse om hvordan du, sammen med Atea, opnår synlighed og automatiseret trusselshåndtering i et datacenter med Palo Alto Networks og VMware NSX.