Reboot: Netfolket mødes igen

I morgen åbnes dørene for den fjerde udgave af Reboot, det årlige inspirationsmøde for internet-branchen. Reboot handler i år om weblogs, om netoplevelser og visuel tænkning. Og så er der 21 nominerede til otte priser.

Af Kim Ingemann

I morgen er det tid til det årlige netværkermøde for net-erhvervene, Reboot. En dag med talere, der gerne skulle gå lidt ud over dagen og vejen i deres indlæg, selv om der nok ? branchens vilkår taget i betragtning - er behov for at beskæftige sig med det også.

Reboot, der arrangeres af firmaet Electron, er den danske internet-branches årlige mødested og holdepunkt. Arrangementet omfatter taler, uformelle møder samt uddeling af en række priser for gode resultater i årets løb. Desuden handler Reboot om alt det uhåndgribelige: inspiration, nye tanker, ideer og visioner.

Blandt årets talere er stifteren af Creativegood, Mark Hurst, der argumenterer for, at kundens oplevelse er overordnet de snævrere begreber som brugervenlighed og info-design.

En anden taler er Evan Williams, der er stifter og leder af Pyra Labs. Han taler om begrebet weblogs, der er gået fra at være personlige dagbøger på nettet til at være grundlaget for megen webkommunikation. Han taler om weblog-revolutionen, da nu hele medier er organiseret i weblog-format.

Blandt de øvrige talere er mediekritikeren Douglas Rushkoff, Dave Gray, der er stifter af Xplane, et banebrydende visual thinking-studio, Dave Winer, der er stifter af Userland Software, samt den altid underholdende skribent Justin Hall, der er en genganger fra Reboot 99.

Derudover kommer en overraskelse. Sidste år var overraskelsen en af Silicon Valleys mest succesfulde venturekapitalister, Ann Winblad.

De nominerede til Reboot Award
Der uddeles Reboot Award i otte kategorier. Det er en regel, at de nominerede skal have lanceret eller relanceret deres site inden for de seneste år, hvis de skal komme i betragtning. Derfor har mange på reboot.dk's webdebat undret sig over, at der er gengangere som Speednames og Aarstiderne blandt de dominerede i år. Sidste år vandt Speednames en prestigefyldt award uden for kategorierne. I år er Speednames nomineret i tre kategorier: bedste strategi, bedste e-commerce og bedste tekniske løsning.

Den samlede oversigt over de dominerede ser således ud:

Bedste medie:
Euroinvestor - Euroinvestor
Brondby.com - SW&K Kommunikation as
Oestrogen.dk - Interachtung.com - c/o Releaze Aps

Bedste kampagne:
Monas Verden - Steuerhaus
Hvor Neandertaler er du om morgen? - Framfab Eye Traffic
Amnesty International kampagne - BBDO A/S

Bedste design:
Dform(one).shiftfunc - Dform(one).shiftfunc
Splitfingers.com - SLRP
Nike Women - Framfab

Bedste strategi:
LanguageWire - LanguageWire
Speednames - Speednames, Inc.
Aarstidernes website 2.0 - Roar Design

Bedste e-commerce:
Aarstidernes website 2.0 - Roar Design
Fadølsforsyningen - SW&K Kommunikation as
Speednames - Speednames, Inc.

Bedste tekniske løsning:
Alm. Brand Bank Aktiespil - Adcore - Digital Business Creators
Speednames - Speednames, Inc.
Flytteguiden - Neo Ideo A/S

Bedste mobile løsning:
DipCard SMS(tm) - Payfish.com
Alm. Brand Bank Aktiespil - Adcore - Digital Business Creators
DSB S-togs WAP-service - DSB S-tog a/s

Bedste applikation
E*TRADE Danmark - E*TRADE Danmark
BioBooking - Sædevalg - Adcore - Digital Business Creators
WorldManuals - Pentamind A/S

Reboot 4.0 afholdes i Øksnehallen i København onsdag den 23. maj. Der kan læses mere om Reboot her.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Fremtidens it-ressourcer – sådan tiltrækker og fastholder I de bedste medarbejdere.

Danmark kommer til at mangle 19.000 it-specialister frem mod 2030 – og det kommer til at hæmme de danske virksomheders forretningsevne. På konferencen vil du få inspiration til og konkret viden om, hvordan du får fat i og fastholder de bedste it-profiler i et marked med høj efterspørgsel og relativt få ansøgere.

22. november 2018 | Læs mere


Roundtable: Muligheder og gevinster med RPA

RPA - robot proces automation - er for alvor på vej frem i mange organisationer: Der er meget store muligheder for de fleste organisationer i software-robotter, der er relativt nemme at opsætte.

22. november 2018 | Læs mere


CRM: Bedre og mere effektiv kundehåndtering i en digital tidsalder

Hør om implementering, processer og forandringsledelse - og få et indblik i helt konkrete løsninger, værktøjer og lær hvordan du får effektiviseret den interne administration og løftet kundeoplevelsen

27. november 2018 | Læs mere


Premium
Falck's nye CIO får it-afdelingen til at bidrage til forretningen med smart metode: "Der er ikke noget revolutionerende i det. Det virker bare super godt"
I mange virksomheder kæmper it med at bidrage til forretningen. Men hos Falck bruger it-afdelingen en snedig metode, der spiller it-afdelingen stærk fra begyndelsen. Virksomhedens nye CIO giver dig her en introduktion til BIO-metoden.
Computerworld
Yousee varsler prisstigninger på op til 36 procent - skal være med til at finansiere fiber-udrulning
Yousee varsler prisstigninger på både tv-pakker og bredbånd. Pengene skal blandt andet være med til finansiere fiber-investeringer.
CIO
Tag med på Computerworlds store lederkonference og mød de danske top-CIO'er, som bygger de nye it-afdelinger
Anvendelsen af digital teknologi og organiseringen af it-afdelinger er under radikal transformation. På konferencen Digitaliseringsledelse 2.0 kan du møde de CIO'er fra Bankdata, Adform og Rockwoll, som står i spidsen for teknologi-adoptionen.
Job & Karriere
Manden bag Stack Overflow til softwareudviklere og folk i it-branchen: Disse ting skal du lære, hvis du vil undgå at blive tromlet totalt
Interview: Manden bag Stack Overflow og Trello har en opsang til folk i it-branchen. Her er de kompetencer, som du bare skal tilegne dig nu.
White paper
Ny rapport – Vi har målt jobglæden i 20 udvalgte it-virksomheder
IT-specialister er blandt de mest eftertragtede faggrupper på det danske arbejdsmarked, og der er hård konkurrence om kandidater til ledige stillinger. Den første samlede jobglædeundersøgelse på it-jobmarkedet tyder imidlertid på, at it-specialister i vidt omfang mangler viden om, hvad virksomheder i branchen kan tilbyde dem som medarbejdere. Undersøgelsen er gennemført primo oktober 2018 og giver et unikt indblik i, hvilke faktorer it-specialister på det danske arbejdsmarked lægger vægt på i deres valg af arbejdsplads.