Dixa Net lukker i Danmark

Basse Bergqvists omdiskuterede bredbåndsforretning Dixa Net har i går fritstillet samtlige ansatte i Danmark. I dag meddeler en telefonsvarer, at firmaet på grund af pengemangel har lukket aktiviteterne i Danmark.

Af Kim Kaas Selsø

Eventyret om Dixa Net er slut. Længere tids økonomiske problemer førte i går til, at Basse Bergqvists teleselskab Dixa Net måtte kapitulere og fritstille samtlige ansatte, oplyser kilder til Computerworld Online.

Det har ikke været muligt at træffe nogen i Dixa Net for en kommentar, men en telefonsvarer på firmaets adresse i Vedbæk oplyser, at det har været nødvendigt at lukke aktiviteterne i Danmark på grund af manglende investorer.

Dixa: Ingen har tabt penge
Firmaet understreger på telefonsvareren, at ingen kunder har penge i klemme som følge af lukningen. Kunder, der allerede har underskrevet en kontrakt om levering, vil få direkte besked, oplyser Dixa Net.

Dixa Net fik slået bunden ud af budgetterne i begyndelsen af september, da en stor finsk investor besluttede at droppe sine investeringer i IT på grund af afmatningen i branchen. Herved mistede det lille selskab angiveligt et større millionbeløb, som det ikke har været muligt at dække ind på andre måder. De på det tidspunkt godt 40 ansatte blev tilbudt at holde fri, indtil der kom en afklaring, hvilket der altså gjorde i går.

Selskabet har på trods af problemernes omfang gennem hele forløbet konsekvent nægtet at være i krise. For omverdenen har det dog været tydeligt i et stykke tid, at budgetterne har været mere end almindeligt hullede. Så sent som for få dage siden kunne Computerworld tillige fortælle, at den boks, der er hele grundlaget for Dixa Nets forretning, endnu ikke var sat i produktion eller afprøvet tilstrækkeligt for den sags skyld.

Brugte 120 millioner kroner

Basse Bergqvist nåede at spendere millioner af kroner på Dixa Net i selskabets korte levetid. Pengene blev hentet fra mere end 40 forskellige investorer, men den primære indtægtskilde var de engelske investorer Beeson Gregory og Brink Holding Ltd. Beeson Gregory har alene skudt én million engelske pund i Basse Bergquists vision, hvilket svarer til en ejerandel på knap ti procent.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere