Et veltrimmet mediecenter

Maskinen er et rigtig godt bud på, hvordan man kan rive mediecenter-maskinerne ud af deres dødvande og gøre dem interessante for almindelige forbrugere.

Et veltrimmet mediecenter

Når en traditionel pc-fabrikant som Acer lancerer en Windows Media Center-­maskine, forventer man et design, der får hustruen til at dække den til med et tæppe, når familien kigger forbi. Det er ikke tilfældet her.

Tværtimod minder Aspire iDea 500 i størrelse og design om en helt almindelig harddiskoptager. Selv støjniveauet er mere på niveau med almindelig forbrugerelektronik end med en computer. Det er en god ting.

For selv om dette er noget så usædvanligt som en mediecenter-pc til under 10.000 kroner, har Acer gjort sig umage for at komme brugeren i møde.

Ud over den obligatoriske fjernbetjening medfølger eksempelvis trådløst tastatur med touchpad til musestyring. Og omend tastaturet er temmelig plastik­agtigt, så opfylder det sit formål.

Det er heller ikke uvæsentligt, at vi finder en imponerende bunke forbindelser på bagsiden af mediecentret.

Forbindelserne i orden

Videomæssigt er her nemlig ikke bare den gængse DVI-port samt hele to SCART-stik, men også HDMI og komponentforbindelse.

Lydmæssigt er her såvel analoge stik til 7.1 surround-forstærker som både koaksial og optisk digital forbindelse. Endelig er her ikke blot det obligatoriske Ethernet-stik, men også en trådløs 108.11b/g-forbindelse.

Alt er tydeligt mærket af, så man slutter de rigtige stik til de rigtige steder. Endelig medfølger samtlige mulige kabler og konverteringsstik til både lyd og video – selv HDMI-og komponentkabler – så man kan komme godt i gang uden at skulle raide Fona først. Vi skal også huske at nævne kortlæser og ekstra USB-forbindelser med mere under frontklappen.

Nogle tror måske, at dette udstyrs- og forbindelsesniveau er en selvfølge, når man investerer i en kostbar mediecenter-computer.

Det er langtfra tilfældet. Hvilket måske er en af forklaringerne på, at langt de fleste konkurrerende maskiner ender under en bunke støv på butikkernes hylde. Acer har gjort sit til, at dette produkt ikke lider samme skæbne, og det tager vi hatten af for.

Mobil processor styrer medierne

I processorvalget finder vi for øvrigt forklaringen på det beskedne støjniveau. Under hjelmen banker nemlig en Intel CoreDuo på 1,66 GHz. Den er designet til brug i bærbare computere og udvikler derfor ikke nær så meget varme som traditionelle desktop-processorer.

Samtidig sørger dobbeltkernen for en ydelse, der reelt fejer en god, gammeldags 3 GHz Pentium 4 af banen, så man kommer ikke til at mangle saft og kraft til sine programmer.

Og når den Windows-baserede computer uprovokeret kaster sig ud i opdateringer eller virustjek under filmforevisningen – og den slags sker altid, lige som King Kong river sin første dobbeltdækker ned over Empire State Building – så håndterer processoren også det. Uden man behøver at kæmpe med hakken eller afbrydelser i filmen.

Fin bestykning på hardwaresiden

Her er desuden en gigabyte hukommelse, en SATA-harddisk på 250 gigabyte samt hele to analoge og en digital tuner.

Det er en rigtig udmærket bestykning. Det svageste punkt er i princippet enhedens onboard-grafikkort, men selv om maskinen næppe kan køre Age of Empires III i maksimal opløsning, så er ydelsen mere end tilstrækkelig til mediebrug.

Acers mediecenter er ikke teknisk revolution. Maskinen er snarere et rigtig godt bud på, hvordan man måske endelig kan rive mediecenter-maskinerne ud af deres dødvande og gøre dem interessante for almindelige forbrugere. Og det er i virkeligheden slet ikke så ringe et skudsmål endda.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere