Skift kanal med E10 MP3-afspilleren

Iriver kan det der med MP3-afspillere. Lyden er fantastisk, og blandt de mange øvrige funktioner har Iriver satset vildt og udstyret den nye E10 med en tv-fjernbetjening.

Skift kanal med E10 MP3-afspilleren

På afstand kan man næsten tage fejl af en Iriver E10 og en iPod Nano. Bortset fra tykkelsen har den omtrent de samme ydermål og er desuden helt sort. Under den 1,5" store skærm sidder fire runde knapper, som du bruger til at håndtere de fleste af afspillerens funktioner.

Løsningen er måske ikke den pæneste, vi har set, men knapperne såvel som afspilleren giver som helhed en god kvalitetsfølelse.

Vores testmusik suser ud af computeren med cirka fem megabyte per sekund, samtidigt med at batteriet oplades. Rigtig godt! Ifølge Iriver kan afspilleren spille 32 timer på en opladning, men vi oplever, at 26 timer er nærmere sandheden.

Man kan overføre musik og film ved at trække og slippe i Stifinder, men overførslen fungerer faktisk endnu bedre med Iriverplus 2. Irivers program er godt på mange måder, men kan ikke konvertere videofiler til et format, der er håndterbart for afspilleren.

Til dette formål brugte vi programmet Badak, som ved hjælp af en modelspecifik ini-fil konverterer filerne korrekt. Video­filerne kodes for at passe til skærmens opløsning på 128 × 128 pixel.

Man kan vælge et antal forskellige MPEG4-codecs, og billedkvaliteten er omtrent, som man kan forvente af en 1,5" stor billedskærm. Farverne er gode, og skarpheden er godkendt. En vis pixelering trækker dog karakteren lidt ned.

Menuopbygningen er den samme som i forgængeren U10, hvilket betyder, at afspilleren er nem at blive fortrolig med. Man navigerer ved hjælp af knapperne under billedskærmen, og selv en uforbederlig teknologi­modstander vil kunne finde rundt i første forsøg.

Ifølge Iriver udgør menuerne desuden en visuel nydelse, men helt så langt er vi ikke villige til at strække os.
Det store plus ved Iriver E10 er uden tvivl lydkvaliteten. Forstærkeren har hele 2 × 18 milliwatt.

Da vi anvendte vores referencehøretelefoner oplevede vi en kraftfuld, ren og klar lyd, som få – hvis overhovedet nogen – MP3-afspillere kan matche. Bassen synes tung og skarp. Samtidig lykkes det mellemområdet og diskanten at lokke hver enkelt lille detalje i musikken frem på en beundringsværdig måde.

Blandt de øvrige funktioner er blandt andet af en radio og en diktafon, som begge fungerer aldeles udmærket. Det største underholdningsmoment er dog, at E10 kan anvendes som tv-fjernbetjening. Iriver har programmeret profiler, der passer til mange forskellige tv-modeller. Desværre kan listen ikke opgraderes. Spørgsmålet er, hvor nyttig funktionen egentlig er? Det sjoveste bliver formentligt at forsøge at drive fodboldfans til vanvid på den lokale sportsbar.

E10 koster 2.300 kroner og passer dermed ikke ind i budgetklassen. Det bør den dog heller ikke gøre. Afspilleren er rigtig velbygget, tilbyder lyd i topklasse og har desuden god batteritid.

Iriver E10 er til mere end blot en MP3

Radio: FM-radioen i E10 er rigtig god. Den er brugervenlig, og modtagelsen var god de fleste af de steder, hvor vi testede den. Optagefunktionen gør det også muligt at optage det, du lytter til.

Diktafon: Diktafonfunktionen fungerer godt, men skal aktiveres via et menuvalg, der virker unødigt indviklet. Optagelser holder relativt høj kvalitet. Det er ikke noget problem at have E10 liggende på et bord mellem to, der fører en samtale. Lydoptagelsen går klart og tydeligt igennem.

Fjernbetjening: E10 kan også anvendes som tv-fjernbetjening. I afspillerens menuer kan du vælge din tv-model, hvorefter du kan tænde og slukke tv’et, skrue op og ned for lyden og skifte kanal. Desværre kan man ikke opgradere listen over tv-modeller.

Flashspil: Præcis som U10 understøtter E10 flash, hvilket betyder, at du kan spille spil og se flashanimationer. Du henter dem nemmest via nettet. Derefter er det bare at spille løs, hvilket er herligt for dig, der ofte sidder og venter på toget og gerne vil fordrive tiden med noget underholdende.

Billed- og filmfremvisning: E10 afspiller gerne film- og billedfiler på den 1,5 tommer store skærm. Videofiler skal først konverteres til et passende format, og billedfilerne skal nødvendigvis overføres med Irivers egen software. Billedkvaliteten er slet ikke så tosset, men den lave opløsning giver en noget pixeleret virkning. Hvis du vil, kan du lade afspilleren vise dine billeder som et diasshow eller anvende et af dem som baggrundsbillede.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere