Test: Ny Xbox 360 er en fremragende makker til dit tv

Microsofts over fem år gamle spillemaskine har fået en gevaldig overhaling, der gør den mere relevant i stuen end nogensinde før. Er det værd at kaste sparepengene efter maskinen? Få svaret her.

Test: Ny Xbox 360 er en fremragende makker til dit tv

Microsofts spillemaskine til stuen, Xbox 360, har været igennem noget af en udvikling siden de første maskiner ramte de danske butikshylder for nu over fem år siden.

Sent sidste år skrev vi endda en artikel om, hvordan Xbox 360, som en god vin, bliver bedre med årene.

Microsoft har konstant udviklet softwaren, tilføjet ny funktionalitet og lanceret nye onlinetjenester og har på den måde formået at holde liv i maskinen, selvom årene er gået og ikke mindst pc-teknologien har udviklet sig med syvmileskridt siden da.

Som tiden er gået, har Microsoft fintunet indmaden inde i Xbox 360 og foretaget ændringer hist og her, ikke mindst for at løse et par kedelige fejl med designet, der resulterede i, at mange maskiner simpelthen lige pludselig bare døde.

Selvom Microsoft fik løst problemet, så har maskinen altid lignet sig selv og altid haft de samme problemer. Den har masser af gode spil, men helt stuevenlig er den nu ikke, og brugerne har altid klaget over støjen, strømforbruget og ikke mindst den gigantiske mursten af en strømforsyning, der følger med.

Det har fået Xbox 360 til at ligne lidt af et Frankenstein-monster, især i sammenligning med PlayStation 3.

Helt nyt design

Indtil nu, altså. Xbox 360 har endelig fået en komplet overhaling, der eliminerer mange af svaghederne og samtidig giver maskinen et nyt, frisk udseende.

Hjertet i den nye maskine er en ny XCGPU, produceret med 45 nanometer fabrikationsteknologi. Chippen indeholder en tre-kernet 3,2 GHz PowerPC-processor, grafikkerne fra ATI og eDRAM, og det komprimerede design gør det mulig, at skabe en maskine, der både er mindre, bruger mindre strøm og kræver knap så meget køling.

Det har gjort det muligt for Microsoft at lave en ny Xbox 360, hvor der er skåret et par centimeter hist og her, og det får maskinen til at fremstå mere naturlig og knap så enorm ved siden af kabel-boksen og dvd-afspilleren.

Den nye Xbox 360 er kreeret i blank sort plast og har erstattet knapperne på fronten med trykfølsomme overflader, der reagerer ved bare en let berøring.

Strømforbruget er blevet tæt på halveret og det betyder, at den medfølgende strømforsyning nu er mindre og nemmere at gemme væk bag reolen eller skænken.

Det ville dog have været et hit, om den kunne være blevet bygget ind i maskinen som det er tilfældet hos PlayStation 3.

Maskinen larmer også væsentlig mindre, og du kan nu have den stående tændt i stuen uden helt at lægge mærke til den. Det betyder, at du ikke behøver skrue op for lyden for at overdøve støjen, og det gør også maskinen mere oplagt til brug som mediestreamer og dvd-afspiller. Du kan stadigvæk høre en let brise fra køleren, men det er absolut til at leve med.

Flere stik og bedre forbindelser

Redesignet af maskinen introducerer også et par forbedringer hist og her.

Der er nu fem USB-porte (tre bagpå og to foran), og de erstatter fuldstændig Memory-kortenene fra de tidligere modeller. I stedet foreslår Microsoft, at du bruger USB-nøgler, hvis du vil gemme data på et flytbart medie.

Spørgsmålet er dog, om det overhovedet er nødvendigt.

Der gemmer sig nemlig en harddisk med 250 gigabyte lagerplads inden i, der kan bruges til at installere spil, hentede demoer og udvidelser.

Det kan anbefales at installere spil på harddisken, da de ikke kun loader hurtigere men også helt fjerner støjen fra dvd-drevet, der godt kan gøre opmærksom på sig selv, når skiverne skal spinnes.

Hvor tidligere maskiner blot havde Ethernet-port til at komme på nettet (eller skulle udstyres med en dyr WiFi-adapter), så kommer den nye Xbox 360 med indbygget WiFi og understøtter endda 802.11n-standarden.
Det betyder, at du nemt kan komme online og endda med pæne hastigheder, så du nemt kan streame film, musik og fotos via hjemmenetværket.

Bagpå er der et HDMI-stik til nem tilslutning til fladskærmen, og der er også en digital optisk lydudgang, så du kan sende bulder og brag ned til din surroundreceiver.
Det er selvfølgelig også muligt at koble maskinen til skærmen via komponent eller VGA, men så skal du ud og investere i et specielt kabel fra Microsoft.
Derudover gemmer der sig et specielt stik til Kinect-sensoren, der rammer butikshylderne til november.

Sensoren virker med alle Xbox 360-maskiner, men den nye model er i stand til at klare både data og strøm over et enkelt kabel, så du slipper for en ekstern strømforsyning til Kinect-sensoren.

Hvor den originale Xbox 360 snildt kunne sluge omkring 180 watt, når skulle leges med Grand Theft Auto eller Gears of Wars, så er det nu blevet halveret med den nye indmad, og lur os om det ikke kan lette lidt på elregningen i hjem, hvor der gemmer sig en ivrig gamer.

Stadigvæk "kun" en Xbox 360

De mange forbedringer og optimeringer har dog ingen indvirkning på maskinens basale funktionalitet.

Det er stadigvæk en Xbox 360, og den opfører sig helt identisk med de ældre maskiner.

Du bliver ikke forkælet med bedre grafik eller hurtigere load-tider, og har du allerede en Xbox 360 stående i stuen, er der ikke rigtig nogen grund til at smide penge efter Microsoft igen.

Derimod står Microsoft stærkere over for PlayStation 3, og den nye maskine koster da også kun 1.899 kroner sammenlignet med 2.399 kroner for PlayStation 3 med 250 gigabyte harddisk.

I slutningen af august lancerer Microsoft den nye Xbox 360 uden harddisk, men med fire gigabyte indbygget hukommelse.

Det får prisen helt ned på 1.599 kroner, og skulle du få brug for lidt mere lagerplads, så kan du altid smide en 16-gigabyte USB-nøgle i en af USB-portene og gemme spildemoer, udvidelser og videoer der.

Playstation 3 har en fordel

PlayStation 3 har dog stadigvæk en fordel i form af det indbyggede Blu-ray-drev, der gør Sonys maskine til en fremragende filmafspiller.

Microsoft ser hellere, at du lejer HD-film fra firmaets Zune-butik og streamer dem ned til din Xbox 360 via bredbåndsforbindelsen, men tjenesten hæmmes af ringe udbud af film, og så kan kvaliteten stadigvæk ikke matche Blu-ray.
På den anden side, så kan dedikerede Blu-ray-afspillere nu findes for 700-1.000 kroner.

Hvilken maskine skal du vælge? Det afhænger i bund og grund af, hvad du vil bruge den til, og hvad for nogle spil, du bedst kan lide.

Det kan godt betale sig at foretage lidt god research og undersøge dine brugsscenarier og de tilgængelige spiltitler. Der er dog ingen tvivl om, at den nye Xbox 360 en fremragende makker til dit stuealter, både som spillemaskine og mediestreamer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere