Artikel top billede

En tændstiksæske stillet på højkant rager op over den klejne B3, der er en nem løsning for hjemmekontoret.

Sssh - kan du høre serveren?

Har du brug for en enkel lydløs netværksserver, der ikke fylder meget, så se her. Business Center afprøver en kompakt netværksserver for privatpersoner og mindre virksomheder.

En netværksserver behøver ikke at have sit eget serverrum med specielt indrettet køle-anlæg.

Ja, faktisk behøver en server ikke mere plads end et lille hjørne af dit skrivebord. Og køling behøver du ikke at tænke på.

I hvert fald ikke hvis du vælger den lille Excito B3 som server i privaten eller i din virksomhed.

B3 fylder ikke mere end en håndfuld tændstikæsker, men den er proppet med faciliteter, som privatpersonen og den lille virksomhed kan få stor glæde af:
Web-server, FTP-server, print-server, email-server, firewall, WAN-adgang, Wi-Fi-router og indbygget backup-løsning er noget, som den eller uanseelige netværksserver tilbyder.

Tiltænkt forbrugermarkedet

B3 er først og fremmest tiltænkt forbrugermarkedet, hvilket ses af fremhævelsen af medieserver-funktionalitet og muligheden for at anvende B3 som digitalt fotoalbum og musikbibliotek. Men den er også velegnet til den lille virksomhed, som har brug for en enkel og ukompliceret netværksserver.

Kompakt mursten

Men lad os først se på de ydre fysiske dimensioner, inden vi kaster os over indholdet af B3.

Med en størrelse på et par tændstiksæsker i bredden (11,5 cm) og en anelse mere i længden (18,5 cm) er det ikke en server, der kommer til at optage meget plads på hjemmekontoret.
Størrelsen taget i betragtning vejer B3 overraskende meget. Vel, du får absolut ikke dårlig ryg af at bære rundt på B3, men en vægt på 1,2 kg forekommer alligevel at være en del i betragtning af  størrelsen.
 
B3 vejer en del, da den er bygget med et kabinet i tykt aluminium, blandt andet for at B3 skal kunne tåle kraftige stød og hård behandling, men især også for at reducere varmen i B3.

Stort set lydløs

B3 kommer nemlig uden indbygget ventilator, hvilket gør den stort set lydløs. Ifølge Excito har B3 en lydstyrke på omkring 20 decibel. Det ligger i underkanten af hvad der normalt er i en stille dagligstue.

Business Center havde under testen placeret den lille B3-mursten ved siden af en Belkin trådløs router og erfarede, hvor forbløffende lidt lyd der kommer fra B3.

Alene bedømt ud fra størrelse og lyd kan man komme i tvivl om, hvilken enhed der er server, og hvilken der er trådløs router.

Se hvordan du tilslutter B3, så den bliver tilgængelig som netværksstorage.

Sådan foregår fysisk tilslutning

Sådan opretter du brugere

Du får adgang til B3 via en webbrowser. Her behøver du blot at skrive b3 i browserens adressefelt, og så får du adgang til B3's web-baserede brugergrænseflade.

Sådan bruger du B3 som filserver

Du kan selvfølgelig anvende web-interfacet til at få adgang til B3 og den 1 terabyte store harddisk, som test-modellen var udstyret med. 

B3 kommer i versioner med 500 GB, 1 TB og 2 TB. Til den lille virksomhed er 1 TB alt rigeligt, medmindre man arbejder med meget video, billeder, CAD/CAM eller tung grafik.

Fra din normale arbejds-pc kan du også få adgang til B3 via din normale browser. Her kan du nemt kopiere dokumenter frem og tilbage mellem B3 og din arbejds-pc.

Vurdering: Simpel løsning med store muligheder

Det er meget nemt at komme i gang med at anvende B3. Fysisk tilslutning og grundlæggende konfiguration er enkel, også for ikke-it-kyndige.

Også opdatering af eksisterende software er enkel og kræver ikke speciel it-viden.

Selv om Excito især går efter forbrugermarkedet ved at stille en enkel og ukompliceret server til rådighed for folk, der ønsker at få styr på deres digitale mediefiler, er B3 en meget interessant mulighed for den lille virksomhed. 

Vi har kun fået skrabet i overfladen af de muligheder, som B3 indeholder. Muligheden for at etablere en backup-løsning er specielt interessant for små virksomheder.

Derudover er der mulighed for at udvide antallet af programmer i B3. Det kræver dog, at man kender til Linux-styresystemet, da B3 er baseret på det stabile og sikre styresystem Debian GNU/Linux.
Har du ikke Linux-kendskab, bør det dog ikke afskrække dig. B3 stiller en masse funktionalitet til rådighed, der er nem at anvende.  

Konklusionen er, at man får en simpel løsning, der er nem at komme i gang med. Selvom B3 er simpel og nem at bruge, får den lille virksomhed en god mængde funktionalitet stillet til rådighed.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere