Artikel top billede

Modeltyndt mediecenter med indbygget Blu-ray

Zotac har gjort det småt, godt og forholdsvis billigt med sin nye mediecenter-pc, der umiddelbart ligner en fornem makker til din fladskærm. Teknologien fejler heller ikke noget og indbefatter kraftig Atom-processor, USB 3.0 og Blu-ray-læser.

Siden omkring årtusindeskiftet er der blevet gjort talrige forsøg på at producere den perfekte mediecenter-pc, hvoraf nogle er faldet mere heldigt ud end andre. Der plejer tit at være elementer, der fremkalder brok, og af samme grund er det stadig attraktivt for mange at bygge selv.

Med producenten Zotacs nye HD-mediecentre, der med dimensionerne 28 x 18,7 x 3,8 centimeter (B x D x H) fylder ganske lidt i hi-fi-landskabet, kunne det imidlertid godt se ud til, at en helstøbt mediecenter-pc har set dagens lys.

Trods den ringe størrelse er mini-pc'en udstyret med et optisk drev, der velvilligt sluger dine højtopløselige film på Blu-ray, og ydelsen spås at være i den fornuftige ende for en så kompakt computer. 

Hestekræfterne i den færdigsamlede HD-ID34-model leveres af Intels Atom D525-processor, to gigabyte DDR2-ram og en 250 gigabyte harddisk. I den mere "barebone"-orienterede HD-ID33 skal kunden selv installere ram-stænger og harddisk på den ledige 2,5-tommer-plads.

Grafikken serveres af Nvidias ION2-chip, der udmærker sig ved at fordøje HD-video, uden at den almindelige processor belastes nævneværdigt. Chippen er DirectX 10.1-kompatibel, så du ikke er afskåret fra at afvikle moderat krævende computerspil, men avancerede spil skal du nok ikke sætte på menuen; dertil er Atom-processoren simpelthen for sløv.

Gode tilslutninger

Zotac har snedkereret tilstrækkeligt til at finde plads til blandt andet en 6-i-1-kortlæser, gigabit netværksstik, HDMI-tilslutning, den nyeste trådløse 802.11n Wi-Fi-standard såvel som et par USB 2.0- og 3.0-porte fordelt på forsiden og bagsiden. USB 3.0 er væsentligt hurtigere end sin forgænger og kan klart anbefales, hvis du har eksterne enheder, der kan følge med.

Uanset hvilken af de to modeller, du kaster dine penge efter, skal du selv vælge og installere operativsystem, da det ikke medfølger som standard.

Startpris: 3.700 kroner
Vi har ledt med lys og lygte efter Zotacs sexede små mediecentre på EDBpriser.dk, men det lader til, at de endnu ikke har gjort noget større indtog i Danmark. Det lykkedes os dog at opstøve dem hos shg.dk, hvor prisen for gør det selv-udgaven, HD-ID33, lyder på knap 3.700 kroner.

 
Den dyrere udgave, HD-ID34, kan blive din for lige over 5.000 kroner




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere