Danske konsulenter giver overskud

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 1. februar 2002.


Siemens-gruppen i Danmark klarede skærene i 2001. Overskuddet er barberet kraftigt, men forretningen har haft en mindre fremgang og
konsulentdelen Siemens Business Services
giver nu overskud for første gang i tre år.

Det har som bekendt været et ganske køligt år for IT-virksomheder verden over. Den tyske gigant Siemens klarede dog frisag, og slap med plus på bundlinien.
Situationen har været den samme for den danske del af forretningen, hvor årets resultat efter skat endte på 16 millioner kroner. En stigning på syv procent i forhold til året før.
Hovedselskabet i Danmark Siemens A/S har fået færre ordrer i regnskabsåret, der sluttede 30. september 2001. Ordreindgangen er faldet med tre procent til 2.901 millioner kroner, til gengæld steg omsætningen.
Resultatet efter skat landede på 7 millioner kroner i forhold til næsten 43 millioner kroner året før.
Regnskabet er belastet af frasalg af halvledervirksomheden Infineon og frasalg af IT-serviceforretningen.
Derudover er det klart, at mobilforretningen Siemens Mobile Phones også belaster regnskabet, selv om Siemens Danmark ikke oplyser tal for de enkelte forretningsenheder i Danmark.
Til gengæld trækker konsulentforretningen i Siemens Business Services op i regnskabet.
Hvor meget er ikke offentligt tilgængeligt, men omsætningen ligger i dag på 330 millioner kroner. Indtjeningen kan måles i et encifret millionbeløb med en margin på to til tre procent.
Det fortæller Peter Michael Poulsen, administrerende direktør for konsulentforretningen hos Siemens. Og med lidt simpel hovedregning svarer overskuddet til mellem seks og ni millioner kroner.
Konsulenter ved godt mod
Siemens Business Services ligger over budgettet for første kvartal 2002.
Siemens startede for tre år siden med at omdefinere en del af forretningen og satse på konsulentydelser og ikke længere sælge hardware. Den nye forretning har været flyvefærdig et stykke tid og giver nu overskud.
- På tre år er vi gået fra 130 til 260 ansatte og omsætningen er steget med 130 millioner. Vores hardwaresalg fyldte 60 procent for tre år siden, og så tog vi en kold tyrker, siger Peter Michael Poulsen.
Den bestod blandt andet i at 28 ledere ud af 30 blev skiftet ud og i alt 30 medarbejdere blev afskediget. Siemens Business Services sammenligner sig selv med konsulenterne hos EDS, CSC og IBM, hvor den administrerende direktør selv kom fra 1. maj 1999.
I dag tjener konsulentdelen penge på de helt store projekter i danske top 200-virksomheder. Kunderne tæller Told og Skat, Jyske Bank og Københavns Amt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Virksomhedsplatforme i forandring: Hvordan navigerer du i den teknologiske udvikling?

Hvordan finder du balancen mellem cloud- og hybride løsninger? Hvordan integrerer du legacy-applikationer ind i dit nye ERP-setup? Hvordan undgår du at havne i statistikken over store ERP-projekter, der fejler eller overskrider budgetterne?

14. maj 2025 | Læs mere


Computerworld Summit 2025, København – AI transforming business

Årets uomgængelige konference for dig, der er med til at træffe beslutninger om din organisations teknologiske fremtid, og vil have det samlede overblik over aktuelle tendenser i IT-branchen.

27. maj 2025 | Læs mere


Årets CIO 2025

Vi skal finde Årets CIO 2025 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

03. juni 2025 | Læs mere