Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Hårdført USB-flashdrev spændt på pinebænken

Corsairs nye Flash Voyager USB-flashdrev har fået kapaciteten fordoblet og er samtidig så hårdfør, at den kan overleve kynisk produkttortur. Vi har haft det 64 gigabyte store drev en tur på pinebænken.

Hårdført USB-flashdrev spændt på pinebænken

For bare et år siden var USB-flashdrev på 32 gigabyte en bekostelig luksus, der var forbeholdt et fåtal.

Lagerkapaciteten var stadigvæk et stykke fra den, de handy eksterne harddiske på 2,5 tommer kunne præstere, men størrelsen og ofte også holdbarheden gjorde alligevel de små flashdrev attraktive.

Nu har drevene imidlertid fået vokseværk, og en ny version af Corsair Flash Voyager er det første flashdrev med 64 gigabyte, vi har set.

Omsat til en konkret brugssituation vil det betyde, at du for eksempel kan smide 16.000 MP3-filer i lommen, forudsat at indkodningen er sket med 128 kilobit per sekund.

Eller hvis du vil have den komplette fotosamling lige ved hånden, kan du ifølge Corsair gemme 19.840 JPEG-fotos på seks megapixels, før du løber tør for plads.

Mangler elegance

Den nye Flash Voyager ligner meget sine mindre søskende, som dog er mere kompakte. Drevet er betrukket med gummi, så det kan tåle en voldsom fysisk behandling, og låget slutter tilstrækkeligt tæt til, at du kan ekspedere dine 64 gigabyte i en kop vand uden tab af data.

64 gigabyte versionen mangler dog elegance, hvilket kommer til udtryk ved, at drevet er blevet betragteligt længere. Du kan stadigvæk godt kaste det i lommen, men det ser knap så fikst ud som de mindre forgængere.

Til gengæld har Corsair lyttet til sin eksisterende kundebase og omsider gjort det muligt at fastgøre hætten til drevet, når du tager det i brug. Skulle du alligevel være så uheldig at miste hætten, tilbyder Corsair at fremsende en ny uden beregning, hvis du registrerer dig på producentens forum.

Skuffende skrivehastigheder

Corsair stiller det gratis krypteringsprogram TrueCrypt til rådighed (find programmet her), men det er ikke installeret på flashdrevet fra fabrikkens side.

Efter endt download lader programmet dig oprette krypterede drev og mapper med definerbar størrelse. Det fungerer glimrende til kryptering og passwordbeskyttelse af dataindhold på flashdrevet, men du kan også bruge det til for eksempel at oprette en krypteret mappe på computerens harddisk.

TrueCrypt gør det muligt at "mounte" krypterede drev og mapper, hvorefter arbejdet med at kryptere og dekryptere data bliver udført on-the-fly.

Tjept at kopiere filer

Vi allokerede 20 gigabyte af flashdrevet til et sikkert 256-bit AES-krypteret lager og har naturligvis testet både med og uden kryptering for at finde ud af, hvordan det påvirker læse- og skrivehastighederne.

Testresultaterne fremgår af diagrammerne til højre og viser tydeligt, at du frem for alt skal vælge Flash Voyager på grund af dens velvoksne kapacitet.

Skrivehastigheden er nemlig ikke noget at klappe i hænderne over. Men til gengæld gik det ganske tjept at kopiere filer fra drevet til den bærbare Centrino 2-testcomputer.

Det er muligt, at du kan opnå flottere resultater med en kraftigere pc (og dermed måske en bedre USB-controller), men vores ambition har været at illustrere den forventelige ydeevne med en helt almindelig computer.

Fra testbænk til pinebænk

Selvom det var hård kost for denne testers hjerte, så undertegnede sig nødsaget til at udsætte drevet for en del fysisk tortur, som Corsair påstår, det sagtens kan klare.

Det kom ikke så vidt, at vi kørte det over med en bil, men det blev til gentagne meget hårde kast mod en betonmur, en svømmetur i en balje med vand og 90 kilo kropsvægt - helt uden følger for testdrevets helbredstilstand.

Men at drevet er vandafvisende er trods alt relativt, så vi anbefaler bestemt ikke, at du tager det med ud at dykke.

Anbefalelsesværdigt trods skriveflop

Hvis du kan leve med de lidt skuffende skrivehastigheder, er Corsairs nye Flash Voyager bestemt et fornuftigt alternativ til de mindste eksterne harddiske på 2,5 tommer.

Samtidig trækker det robuste materialevalg og de 10 års produktgaranti op i vores vurdering - sidstnævnte er en pæn tilføjelse i betragtning af, at drevet med sine 64 gigabyte kan udgøre rollen som trofast datafølgesvend i flere år fremover.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere