Test: Find den bedste taske til din 17 tommer

En god taske til din bærbare computer kan være afgørende, hvis du ofte har pc'en med på farten. Vi har testet tre tasker til 17 tommer bærbare - se hvilken du skal vælge.

Find den bedste taske til din 17 tommer

En god taske til din bærbare computer gør det langt nemmere at tage pc'en med på farten.

Men der er flere faktorer, der afgør, hvad en god taske er.

Vi har valgt at kigge på skuldertasker - i modsætning til for eksempel rygsække - med plads til en bærbar på 17 tommer.

Din kiropraktor vil næppe anbefale, at du har en 17 tommer bærbar på ryggen en hel dag, men i forskellige situationer vil du sandsynligvis have behov for at tage den med dig, og derfor er det relevant med en god taske, der ligeledes kan fyldes med tilbehør.

Vi har testet tre tasker og lagt vægt på: Design, hvordan er den at bære på, rummelig/funktionalitet samt hvor godt den beskytter computeren.

Under testen har vi blandt andet pakket tasken med en 17 tommer bærbar, strømforsyning, et par dvd-bokse, en blok, en mappe plus andre småting.

Lowepro Messenger Factor L

Lowepro er kendt for at fremstille gode kameratasker, men producenten laver også tasker til bærbare computere. En af taskerne er Messenger Factor L, der har form som en klassisk skuldertaske.

Messenger Factor L har et stort rum, hvor der er plads til den bærbare samt papirer, mapper, en mus, en lille ekstern harddisk, strømforsyning og lignende ting.

Vi havde dog foretrukket, at det store rum var delt i to, da ting har det med at klumpe sig sammen, når de ligger i samme rum.

Derudover byder tasken på et smalt rum i A4-størrelse samt en række smårum til mindre ting. Her er god plads til at komme af med USB-nøgler, kuglepenne og andre småting.

Selve computeren har en særlig lomme i det store rum. Her passer den godt ned i, og beskyttelsen omkring computeren virker nogenlunde, men imponerede er vi ikke.

Falder tasken på gulvet med toppen nedad, kan man godt frygte for skrammer eller skader på computeren, da det er en lille flap, der skal holde computeren på plads i lommen, og flappen virker ikke særligt holdbar.

Ikke tyverisikker

Håndtaget på tasken er for lille og ikke behageligt at bære tasken i over længere tid. Skulderremmen er derimod god - polstringen er behagelig og bred.

Bagsiden af tasken er særdeles godt polstret og meget velegnet til at lægge tasken ned. Tasken er til gengæld ikke særligt tyverisikker, da den kun er lukket med to klips.

Helhedsindtrykket er, at Lowepro virker ret "slasket" på grund af den traditionelle skuldertaske-stil. Det gør også, at man ikke føler sig helt sikker på, at computeren overlever, hvis tasken ryger på gulvet.

Designet i sort velour samt Lowepros kendte orange farver ikke helt i vores smag, men det handler jo i høj grad om personlige præferencer. Tasken emmer ikke af stil og tiltaler næppe forretningsmanden, men nærmere gymnasieeleven.

Placeringen af skulderremmen på tasken gør, at den hænger lidt mærkeligt ud fra kroppen, uanset om man har den over ryggen eller over skulderen. Det er ikke særligt behageligt og irriterende i længden.

Lowepros Messenger Factor L giver ikke helt så meget beskyttelse som testens to andre deltagere, og trods den baggy-form hænger tasten ikke særligt godt på skulderen.

AM Xlim Wide Notebook Bag

Xlim Wide Notebook Bag fra producenten AM er næsten en lille kuffert. Designet er i nylon og er meget firkantet, men det gør bare tasken meget stilet.

Xlim er helt oplagt til forretningsfolk og lignende. Tasken er pæn, giver et seriøst indtryk og er samtidig meget robust.

Det er hårde materialer, og man føler nærmest, at tasken ville overleve en eksplosion, og Xlim giver den bedste beskyttelse af de tre testtasker.

Men formen gør til gengæld også, at tasken ikke er specielt god at bære rundt på. Småture er ok, men i længden bliver det ikke særligt rart.

Håndtaget er heller ikke det bedste, vi har prøvet, og skulderremmen er ok, men vi foretrækker klart Lowepros.

Tasken har et stort rum til computeren plus det løse og et rum til papirer, mus og andre ting. Sidstnævnte rum er opdelt i to sektioner.

Ekstra beskyttelse

Tasken ligger ned - i modsætning til for eksempel Lowepros - når man lægger computeren i.

Testcomputeren passede perfekt ned, og i de fire hjørner er der ekstra beskyttelse af computeren, der ligger rigtig godt fast her blandt andet ved hjælp af en strop tværs over computeren.

I det store rum er der også plads til for eksempel en strømforsyning, mus og en mindre mappe, men deciderede små rum til USB-nøgler og andet i småtingsafdelingen er der ikke mange af i tasken.

Vi er ret begejstrede for Xlim, selv om den ikke er perfekt. Men det stilede design og fornemmelsen af at computeren ligger rigtig trygt og godt trækker meget op i vurderingen.

Til gengæld får du ikke en taske, du bare lige slynger over skulderen, og du får ikke et hav af rum.

Targus CNXL1

Som en traditionel og klassisk taske til bærbare computere lægger Targus' CNXL1 sig typemæssigt mellem taskerne fra AM og Lowepro.

CNXL1 er fremstillet i nylon og ligner en almindelig bærbartaske. Designet er hverken prangende eller pænt, men heller ikke det modsatte - nærmere lidt kedeligt.

Tasken har et stort rum til selve computeren og et knap så stort rum til mindre mapper, papirer, eller måske en mus med musemåtte.

Derudover er der et rum forrest - lidt større end A4-størrelse - til for eksempel mus, strømforsyning og så videre. samt et smalt rum til papirer bagerst på tasken.

Generelt er Targus' taske den mest pladsvenlige i testen, her er godt med både store og små rum.

Taskens håndtag er lavet af plastik og virker ret solidt, og indersiden af håndtaget, til dine svedige fingre, er beklædt med gummi.

Spændes fast med en velcrorem

Skulderremmen virker forholdsvis solid og er polsret over skulderen, men polstringen kunne være meget bedre, og din skulder bliver ikke bedste venner med remmen.

Computeren ligger godt beskyttet i tasken, der har gummihjørner i bunden til, når man sætter tasken på jorden.

Testmaskinen passer fint ned i tasken, og den spændes fast med en velcrorem samt to andre remme/stropper, der dog ikke hjælper meget.

Vender man bunden i vejret på tasken, kan man mærke, at computeren ikke ligger helt fastspændt, men kan rutsche lidt.

En praktisk detalje er, at man kan låse rummet med computeren i, hvis man har en lille hængelås.

CNXL1 er et solidt og sikkert, men også lidt kedeligt valg. Tasken er meget traditionel, men det er sikkert en fordel for nogle. Og en fordel er det også, hvis du har mange ting, du skal have med dig, for så er Targus' taske god med de mange rum, den indeholder.

Skiller sig ud fra andre tasker

Ingen af de tre testtasker kan anbefales at bære rundt på i længere tid. De er simpelthen ikke behagelige at rende rundt med, når de er proppet med computer og andre ting.

Det er måske ikke verdens letteste sag at skabe en taske til en 17 tommer bærbar, der er behagelig at bære rundt på. Men ingen af de tre testdeltagere kommer i hvert fald i nærheden.

For eksempel er der ingen af de tre tasker, der kan prale af at have både en ordentlig skulderrem og et ordentligt håndtag - det er skuffende.

Skal du have en taske, der skal bruges meget til transport for eksempel, skal du nok kigge på deciderede rygsække, der er at foretrække rent ergonomisk.

Testvinder i denne test bliver Xlim Wide Notebook Bag. Tasken er meget robust og beskytter computeren godt. Man føler virkelig at computeren ligger trygt, selv om tasken skulle falde på gulvet eller få hårde stød.

Samtidig er tasken pæn og elegant, hvilket skiller den ud fra typiske tasker.

Lowepros taske skuffer og helhedsindtrykket er ikke en taske, vi vil bruge til vores 17 tommer.

Targus leverer en klassisk, solid taske, men med en kedelig udstråling. Vi savner lidt en særlig grund til at vælge den fremfor en anden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere