Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 11. maj 2006.
De første 65 elever har netop afsluttet deres uddannelser
på Det Danske Akademi for Digital, Interaktiv Underholdning. Vi har stillet tre forretningsspørgsmål
til akademileder Gunnar Wille.
- Hvor meget undervisning har eleverne fået i at sælge spilprodukter?
- De uddannes først og fremmest til at kunne få projekter til at fungere, så de kan udvikle nogle gode spil. En del af undervisningen og de samtaler, vi har med dem undervejs, handler om, hvorvidt deres ideer er kommercielt bæredygtige. Vi vil gerne have, at de er kunstneriske og eksperimenterende, men vi fortæller dem det, hvis spillet ikke vil kunne sælges.
- Uddanner I kunstnere eller forretningsmænd?
- Dybest set vil vi gerne uddanne begge dele, for vi sigter mod alle de fag, der skal til for, at man kan lave et godt spil. Det eneste, vi ikke helt målrettet er gået i gang med endnu, er den salgsmæssige side af sagen. Vi har nogle diskussioner og nogle tilnærmelser til Handelshøjskolen, fordi vi faktisk gerne vil have den del med også, og vi har helt fra starten af også ønsket, at det aspekt skulle være med i uddannelsen - vi har bare haft lidt svært ved at se, hvordan det helt konkret skal gøres.
- Men salgsdelen er vel et ret afgørende element i en computerspiluddannelse?
-Det er sindssygt vigtigt. Dengang man i slutningen af 1980'erne fandt på at flytte en produceruddannelse ind i Filmskolen, var det jo med til at skabe hele den forandring, som dansk film har været igennem. Derfor er det helt sikkert, at vi også skal have det med på DADIU.
OriginalModTime: 10-05-2006 13:37:32