Spændende bastard-kamera i lille indpakning

Det er ikke rigtigt et kompaktkamera, men heller ikke rigtigt et spejlreflekskamera. Faktisk er det lidt af en bastard, som Panasonic har smedet sammen. Vi har kort prøvet det usædvanlige Lumix DMC-GF1. Se hvad vi synes her.

IFA - BERLIN: Panasonic har forsøgt at parre et kompaktkamera med et spejlreflekskamera, og resultatet er Lumix DMC-GF1.

Vi har kort haft fingre i kameraet, da det i går blev lanceret på IFA-messen i Berlin, og er egentlig positivt overrasket over Panasonics bastard.

Det minder om et lidt stort kompaktkamera eller et lille spejlrefleks. Det placerer sig altså mellem de to kendte kategorier. Kameraet er bygget på teknikken Micro Four Thirds, som gør det muligt at skabe bittesmå kamerahuse, der kan bruge objektiver.

Spejlet - som naturligvis kendetegner spejlreflekskameraer - er skåret væk, og derfor kan det naturligvis bygges småt.

Faktisk er den normale søger også skåret væk, men vi tog alligevel kameraet op til øjet, da vi skulle prøve det. Det så garanteret ret fjollet ud, men viser også, kameraet føles som et spejlreflekskamera, når du har det mellem hænderne. Et lille et, vel at mærke.

LCD-skærmen skal altså bruges som søger, men det er muligt at montere en almindelig søger ligesom den, du kender fra et almindeligt spejlreflekskamera. Det sættes fast i kameraets hotshoe (se foto her).

Vi fik fyret en del testskud af, og kameraet var nemt at betjene. Det vil nok især appellere til dem, der første gang skal købe et større og mere avanceret kamera efter at have slidt deres gamle kompaktkamera op. Overgangen virker ret overkommelig.

For garvede fotonørder vil kameraet nok ikke virke supertiltrækkende, det skulle da lige være muligheden for at bruge gamle Leica-objektiver med kameraet.

Panasonic har dog også produceret seks objektiver selv, hvis du ikke har et gammelt og støvet objektiv liggende på loftet.

Når det gælder de hårde specifikationer, så skyder kameraet fotos i en opløsning på 12 megapixels, og det kan banke tre af i sekundet. Det har ansigtsgenkendelse og kan også optage HD-video i den lille HD-opløsning 720p.

Lumix DMC-GF1 er ude i butikkerne i begyndelsen af oktober, og kamerahuset alene koster 5.499 kroner, mens det med et standardobjektiv (14-45mm, F3.5-5.6, diameter 52mm) rammer 7.500 kroner.

Du kan se flere billeder og læse mere om kameraet her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere