Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 31. august 2007.
Piratgruppen i Danmark er noget uforstående over, at IFPI i de seneste otte år har langet ud efter piraterne som værende årsagen til, at cd-salget har været inde i seks magre år efter seks fede år mellem 1995 og 2001.
"IFPI fortæller ikke hele sandheden, når det kommer til danskernes køb af musikmedier i de seneste mange år. De viser kun den lige og efterfølgende nedadgående kurve fra 1996 og fremefter. Det nuværende salg af enheder på omkring 10 millioner ligger på samme niveau som før de heftige markedsføringskampagner i slutningen af 1990'erne, hvor folk samtidig skulle have opdateret deres cd-samling med digtital re-masterede albums," siger Claus Pedersen fra Piratgruppen.
Han påpeger samtidigt, at piraterne på fildelingstjenesterne ikke har haft en negativ betydning for cd-salget - tværtimod.
"Vi har jo været med til at udbrede kendskabet til musikken og har siden købt cd'erne, hvis vi ville have musik i en god kvalitet. Derfor er det kedeligt, at IFPI gør en politisk sag ud af piraterne," lyder forklaringen.
Kommunikationsdirektør Jesper Bay fra IFPI forstår ikke helt argumentet.
"Man kan godt sige, at vi er på samme niveau med hensyn til salget af musikmedier for 12 til 14 år siden. Men vi kan ikke leve med at være på et bestemt salgsniveau og ikke udvikle os derfra. Vi er jo i mellemtiden blevet en kvart million flere mennesker i Danmark, og det skal alt andet lige forøge salget," siger han.
Jesper Bay mener derfor, at man i stedet skulle se på, hvor meget musik der rent faktisk bliver forbrugt, selvom der ikke er foreligger nogen konkret statistik for det.
"Sandheden er jo, at der aldrig er blevet forbrugt så meget musik som nu. Men betalingen kniber det med at få i hus," afslutter han.
OriginalModTime: 30-08-2007 13:49:15