Artikel top billede

Politi-forhandlinger i kølvandet på it-brøler

Skandaleramte Polsag, enorme summer brugt på it-konsulenter og open source vil præge politi-forhandlingerne på Christiansborg onsdag.

It vil spille en hovedrolle, når politi-forhandlingerne i morgen, onsdag, skydes i gang på Christiansborg.

Det skyldes blandt andet det seneste fokus på det skandaleramte it-projekt, Polsag, der sprang budgettet og er år forsinket.

Også et massivt forbrug af it-konsulenter for hundrevis af millioner kroner og en rapport, der taler om voldsomme besparelser ved at vælge open source-vejen, vil præge forhandlingerne.

Således bekræfter retsordfører Karen Hækkerup fra Socialdemokraterne, at hun forventer at få en status på det anløbne it-projekt, Polsag, og en redegørelse for det kæmpe it-forbrug hos politiet.

"Det er bagudskuende, men vi skal også se frem. Eksempelvis har vi noteret os open source-delen, der taler om mulige besparelser," siger Karen Hækkerup.

Retsordføreren vil dog ikke smide alle kortene på bordet op til forhandlingerne. Hun røber alligevel omkring open source-besparelserne hos politiet, at det skal med i overvejelserne, at der formodentlig er tale om besparelser på den lange bane.

Alene af den grund, at der lige nu er gældende kontrakter på en række områder, forklarer hun.

Karen Hækkerup håber på et bredt politiforlig. På trods af en skærpet politisk tone mellem de røde og blå politikere for hver dag et valg rykker nærmere.  

"Fuldstændigt vanvittigt"

Også hos SF forventer retsordfører Karina Lorentzen Dehnhardt et bredt forlig.

Hun fortæller ligesom S-ordføreren, at der er nok at spørge ind til omkring it - blandt andet Polsag-projektet, der er blevet forsinket.

Konsekvensen af forsinkelsen er, at politifolk den dag i dag printer anmeldelser ud af et it-system for derefter manuelt at indtaste oplysningerne i et andet it-system.

"Det er fuldstændigt vanvittigt," siger Karina Lorentzen Dehnhardt.

Hun kalder flere forhold omkring politiets it-ledelse for "håbløst".
Omkring it-konsulenter, er det kommet frem, at der er brugt hundredvis af millioner kroner på dem.

"Det lyder voldsomt," siger Karina Lorentzen Dehnhardt, der også vil drøfte den del under forhandlingerne.

I det hele taget er der behov for at drøfte et mere smidigt politi - for det kan sådan set godt være fornuftigt at købe ekstern hjælp i nogle situationen.

"Der er jo politifolk i dag, der laver både HK og it-arbejde, hvilket jeg ikke ved, hvor hensigtmæssigt er," siger hun med henvisning til, at eksempelvis it-efteruddannelse af politifolk, måske er en dyrere løsning end at hyre it-eksperter udefra.

Forhandlingerne skulle egentligt være påbegyndt i sidste uge, men blev i sidste øjeblik udskudt af ukendte årsager.

Forhandlingerne forventes at strække sig over flere dage.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere