Bestilling af nøglekort til NemID ramt af kodefejl

En kodefejl har sendt genbestillingen af 3.500 nøglekort til NemID ned i et stort sort hul.

DanID har problemer med support af de danske NemID-brugere.
 
I går kunne Computerworld således berette, at 18.000 support-henvendelser var blevet syltet, fordi de mange mails var blevet frasorteret af it-systemet. Den historie kan du læse her.

Nu viser der sig nye problemer med at servicere brugerne af den nationale login-platform, der giver adgang til banker samt private og offentlige websider.

Intet nøglekort ved genbestilling
En fejl har i en længere periode gjort det umuligt at genbestille et nøglekort med adgangskoder hos DanID, der er firmaet bag NemID.

"Der har været en fejl i printproduktionen af nøglekort, hvilket har betydet, at en række brugere ikke har modtaget et kort," fortæller Jette Knudsen, der er pressechef i DanID.

"Når brugerne har henvendt sig for at få udsendt de manglende nøglekort, skal vi oprette en manuel sag om genbestilling. Men i det forløb, er der på grund af en menneskelig fejl, sneget sig en kodefejl ind i bestillingsprocessen, der fortalte systemet, at der ikke skal sendes nye kort ud, hvilket naturligvis er helt forkert," siger hun.

Bestillingsfunktionen af nøglekort hos DanID havde således fået den modsatte virkning, der sagde, at der ikke skulle sendes nye nøglekort ud til de brugere, der manglede.

Hvor mange brugere er blevet berørt af problemet?

"Fejlen har kun ramt de personer, der har genbestilt et nøglekort. Det drejer sig om cirka 3.500 personer," siger Jette Knudsen.

"Der er desværre gået noget tid, før vi er blevet opmærksomme på problemet, hvilket skyldes, at der går tid, før folk henvender sig til os og spørger efter de manglende nøglekort," siger hun.

"Først da, bliver vi opmærksomme på, at de ikke er sendt ud og kan løse problemet."

DanID oplyser, at fejlen er rettet, og at alle genbestillingerne nu er sendt.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
DS-Display A/S
Distributør af professionelt AV-udstyr, projektorer, digital signage, interaktive skærmløsninger, videokonference, storformatprint og -scan samt relateret tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Få mere fart på og kvalitet i udviklingsafdelingen med DevOps

Få indsigt i den populære DevOps-tankegang, der kendetegner den moderne it-organisation, hvor samarbejde og integration er nogle af nøgleordene. Kom og hør konkrete cases fra virksomheder, der arbejder efter DevOps og mød de førende leverandører, der fortæller, hvordan du kommer derhen, hvor udviklingsafdelingen kan understøtte den digitale innovation med de ideer og i det tempo, som der forventes.

30. maj 2017 | Læs mere


Dropbox partnerdag 2017

Det er en fornøjelse at præsentere en ny stor forretningsmulighed med Dropbox Business. På partnerdag får I indsigt i både kommercielle og tekniske aspekter ved at sælge Dropbox Business. Arrangementet henvender sig til både eksisterende Dropbox-forhandlere i Danmark og til jer, der leder efter nye forretningsmuligheder, og som overvejer at blive Dropbox-forhandler.

31. maj 2017 | Læs mere


Business intelligence - den nye bølge: Få styr på de nye løsninger og alle mulighederne

En ny bølge af af moderne BI-løsninger og -produkter skaber helt nye muligheder. Vi sætter fokus på den nye BI-bølge.

07. juni 2017 | Læs mere


CIO
Bliv klar til EU-persondataforordningen: Ministerium klar med længe ventet dansk vejledning til den nye EU-lov
Justitsministeriet er efter en måneds forsinkelse klar med den store vejledning til EU's kommende persondataforordning, der kommer til at få konsekvenser for alle danske virksomheder. Se vejledningen her.
Comon
Microsofts vilde - og hammerdyre - Surface Studio kommer til Danmark
Microsofts all-in-one-computer, Surface studio, kommer til Danmark midt i juni til en vild pris
Job & Karriere
Dansk it-firma masseansætter: Skal bruge 90 nye medarbejdere med disse it-profiler
It-virksomheden BEC skal bruge 90 nye it-medarbejdere. Her kan du se de konkrete it-profiler, BEC er på udkig efter.
White paper
SharePoint implementeringens syv dødssynder
I dette whitepaper kan du læse mere om SharePoint-implementeringens syv dødssynder og om, hvordan man får sin SharePoint-løsning til at blive en succes ved at tage hånd om disse problemstillinger.