Bestilling af nøglekort til NemID ramt af kodefejl

En kodefejl har sendt genbestillingen af 3.500 nøglekort til NemID ned i et stort sort hul.

DanID har problemer med support af de danske NemID-brugere.
 
I går kunne Computerworld således berette, at 18.000 support-henvendelser var blevet syltet, fordi de mange mails var blevet frasorteret af it-systemet. Den historie kan du læse her.

Nu viser der sig nye problemer med at servicere brugerne af den nationale login-platform, der giver adgang til banker samt private og offentlige websider.

Intet nøglekort ved genbestilling
En fejl har i en længere periode gjort det umuligt at genbestille et nøglekort med adgangskoder hos DanID, der er firmaet bag NemID.

"Der har været en fejl i printproduktionen af nøglekort, hvilket har betydet, at en række brugere ikke har modtaget et kort," fortæller Jette Knudsen, der er pressechef i DanID.

"Når brugerne har henvendt sig for at få udsendt de manglende nøglekort, skal vi oprette en manuel sag om genbestilling. Men i det forløb, er der på grund af en menneskelig fejl, sneget sig en kodefejl ind i bestillingsprocessen, der fortalte systemet, at der ikke skal sendes nye kort ud, hvilket naturligvis er helt forkert," siger hun.

Bestillingsfunktionen af nøglekort hos DanID havde således fået den modsatte virkning, der sagde, at der ikke skulle sendes nye nøglekort ud til de brugere, der manglede.

Hvor mange brugere er blevet berørt af problemet?

"Fejlen har kun ramt de personer, der har genbestilt et nøglekort. Det drejer sig om cirka 3.500 personer," siger Jette Knudsen.

"Der er desværre gået noget tid, før vi er blevet opmærksomme på problemet, hvilket skyldes, at der går tid, før folk henvender sig til os og spørger efter de manglende nøglekort," siger hun.

"Først da, bliver vi opmærksomme på, at de ikke er sendt ud og kan løse problemet."

DanID oplyser, at fejlen er rettet, og at alle genbestillingerne nu er sendt.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hosting og outsourcing: Find den rigtige model og leverandør

Hosting og outsourcing-markedet rummer utallige muligheder for at aflaste og effektivisere din virksomhed, så der kan fokuseres på kerneforretningen. Markedet er dog også kendetegnet ved mange og meget forskellige leverandører og leverance-modeller. På dette event giver vi dig et indblik i, hvordan hosting i 2017 kan blive en strategisk og praktisk hjælp for din virksomhed.

24. oktober 2017 | Læs mere


Gå hjem møde om machine learning: Kickstart dine machine learning-projekter

På dette gå hjem møde får du fra eksperter på området en introduktion til machine learning og de nye teknologiske og forretningsmæssige muligheder, det skaber. Kickstart dine machine learning-projekter ved at deltage i dette gå hjem møde

25. oktober 2017 | Læs mere


Sikkerhed i virksomheden: Sådan får du et bedre forsvar mod de mange trusler

Flere tusinde it-ledere meldte for nylig i en ny stor undersøgelse ud, at sikkerhedstruslen aldrig har været mere alvorlig. Det er dog langt fra kun de cyberkriminelle, der giver søvnløse nætter. Vi sætter fokus på sikkerhed i virksomheden i 2017.

31. oktober 2017 | Læs mere


Computerworld
Retten ophæver navneforbuddet i Atea-sagen: Her er de syv tiltalte
Østre Landsret har netop besluttet at ophæve navneforbuddet i Atea-sagen. Det betyder, at offentligheden nu må se navnene på de tiltalte i sagen.
CIO
"På 11 minutter blev vores computere ramt af den frygtede Petya ransomware-skærm"
"På 11 minutter blev vores computere ramt af den frygtede Petya ransomware-skærm. Først troede vi, at det bare ville blive en aften uden email, og at de ville fikse det i løbet af natten. Men næste morgen var der krisemøde, og vi fik at vide, at vi ville være nede i lang tid."
Comon
Oversigt: Her er de bedste Android-smartphones der kan købes i Danmark
Det vrimler med spændende Android-smartphones på markedet. Vi har samlet en oversigt over de bedste Android-telefoner, du kan købe herhjemme netop nu.
Job & Karriere
IBM’s Watson har gennemlæst 600 jobopslag, og snart kan der blive vendt op og ned på vores jobsøgning
Kunstig intelligens kan forandre den måde virksomheder rekrutterer på. Derfor har IBM netop gennemført et stort forsøg med Danmarks største erhvervsskole.
White paper
Sådan anvender du Microsofts Assessment og Planning Toolkit i dit it-miljø
Dette whitepaper gennemgår hvordan du anvender du Microsofts Assessment og Planning Toolkit i dit it-miljø og kommer med specifikke råd og konkret vejledning til anvendelsen.