Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Torben Klint)

Kommuner: Vi strammer op efter KMD-skandale

Kommuner fortæller, at de har øget opmærksomhed på udbudsreglerne efter KMD-skandalen, viser rundspørge.

Den omfattende sag om ulovlige it-kontrakter hos 28 kommuner har ændret embedsmændenes fokus på, at reglerne i forbindelse med it-udbud overholdes.

Det fortæller kommunerne i en rundspørge, som Computerworld har lavet blandt de 28 kommuner, der havde indgået KMD-kontrakter uden om udbud.

Således oplyser 18 af kommunerne, at de har skærpet deres fokus på udbudsreglerne.

Hos Hillerød Kommune, der havde tegnet en ulovlig kontrakt på op imod 50 millioner kroner, har man ligefrem afsat penge til formålet.

"Byrådet har afsat 1 million årligt til at styrke kommunens evne til at konkurrenceudsætte it-kontrakter m.v.," skriver kommunen i rundspørgen.

I Roskilde Kommune oplyser man, at der er "en øget bevågenhed specielt omkring juraen vedrørende udbud."

"Således er der taget skridt til ansættelse af yderligere juridisk ekspertise i kommunen med direkte adresse til udbud," skriver kommunen.

Hos Norddjurs Kommune har man gennemgået alle it-kontrakterne, hvilket har ført til konklusionen, at flere af dem skulle i udbud.

"Endvidere er der nedsat en arbejdsgruppe vedrørende udarbejdelse af en ny vejledning om udbud," skriver kommunaldirektøren.

Andre kommuner taler om indskærpelse af udbudsreglerne i organisationen.

Nej - uændret fokus 
Nogle kommuner tager sagen mere afslappet.  
 
På spørgsmålet om sagen og Konkurrencestyrelsens afgørelse har givet anledning til andre tiltag eller lignende i kommunen vedrørende udbud er svaret nej fra seks kommuner i rundspørgen.
 
"Nej, ikke ud over opsigelsen af den i spm 1 nævnte kontrakt (den ulovlige KMD-kontrakt, red.)," skriver Holstebro Kommune, der er en af de kommuner, der har opsagt KMD-kontrakten.

Hos Thisted Kommune, kører den ulovlige kontrakt fortsat, og kommunen "agter at lave udbud i en eller anden form" i fremtiden.

Her er svaret også nej på, hvorvidt der er lavet yderligere tiltag. 

Du kan læse alle kommunernes svar her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere