Artikel top billede

Med den tidligere SAP-topchef Léo Apotheker i spidsen, vurderer analytikere, at HP nu er en sandsynlig køber af SAP. (Foto: SAP)

Spekulationer: Vil HP købe SAP?

Relativ lav markedsværdi på trods af bedre resultater får pengemænd til kaste sultne blikke på SAP. 2011 bliver knald eller fald for ledelsesduoen i SAP.

For få måneder siden trak SAP store overskrifter, da softwarehuset købte Sybase blot to år efter købet af Business Objects. Men nu er den tyske leverandør af forretningssoftware selv genstand for opkøbsspekulationer.
 
Det er Fiancial Times, der mener at vide, at verdens største it-virksomhed, HP, skulle være den mest sandsynlige køber af SAP, fordi giganten ønsker at udvide sin tilstedeværelse i software. HP fik i september den tidligere SAP-topchef Léo Apotheker som CEO.
 
Chefbytte
Léo Apotheker blev tvunget til at forlade SAP i starten af 2010, hvor både kunder og medarbejdere var i oprør mod topchefen. SAP ledes i dag af en duo bestående af danske Jim Hagemann Snabe og amerikanske Bill McDermott, som Financial Times beskriver som henholdsvis intellektuelt orienteret og karismatisk sælger, der gør en stor indsats for at overbevise markedet om, at de allerede har genopfundet SAP.
 
Jim Hagemann Snabe fortalte i august Computeworld om, hvordan innovation skal være drivkraften i SAP's ønske om at nå en milliard bruger i 2015. Antallet af brugere, som betjenes af SAP's produkter har endnu ikke rundet 50 millioner, selvom 65 procent af verdens økonomiske transaktioner ifølge selskabet bliver behandlet af SAP-software.
 
Cloud computing og mobile løsninger er ifølge Jim Hagemann Snabe vigtige ingredienser i den udvikling, og derfor købte SAP i sensommeren Sybase for 5,8 milliarder dollars. Men hos analysehuset Gartner hæfter research direktør Thomas Otter sig ved, at de nye satsninger endnu ikke har skabt markant vækst.
 
Duoen skal levere
Thomas Otter siger til Financial Times, at SAP i løbet af de næste seks måneder skal demonstrere, at de nye produkter kan skabe vækst i omsætningen. Selvom SAP står væsentligt bedre rustet end for et år siden, så tvivler han på, om det er nok til at holde stifterne glade.
 
Netop de tre stifteres humør er afgørende for finansavisen spekulationer om et salg af SAP. De tre stiftere, som alle har rundet 65 år, ejer knap en fjerdedel af aktierne i SAP.
 
Lav markedsværdi
Ingen af stifterne har offentligt ytret ønske om at sælge. Alligevel peger analytikere ifølge Financial Times på, at SAPs aktiekurs har haltet efter udviklingen hos ærkerivalen Oracle.
 
Prismærket på den tyske leverandør af forretningssoftware er på 62 milliarder dollars. Og det er så relativt lavt, at investorer nu for alvor er begyndt at interessere sig for SAP.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere