Artikel top billede

Sådan bliver du produktiv på farten

Kontorprogrammet ThinkFree Office Mobile til Android sigter efter at gøre dig mere produktiv, når du er på farten. Læs her, hvor godt den klarer det.

En af de mere frustrerende ting ved Android er dets ekstremt svage understøttelse af dokumentformater.

ThinkFree Office Mobile er et af det stigende antal apps, der forsøger at råde bod på det problem. Med ThinkFree kan du læse, redigere og oprette dokumenter i Microsoft Office-formater samt læse (men ikke redigere) PDF'er.

Herudover leverer ThinkFree en gigabyte gratis cloud-storage, som integrerer med firmaets webbaserede kontorprogram til desktopbrowsere.

ThinkFree gør det rigtig godt som dokumentviser. Applikationen viser næsten alle typer dokumenter. Hvis det er det eneste, du har brug for, så leverer udvikleren en gratis viewer uden redigeringsfunktioner.

Men til redigering af dokumenter er billedet af ThinkFree mere broget. Når man redigerer Word-filer, har man kun mulighed for grundlæggende formatering såsom at lave teksten fed eller kursiv. Det er ikke muligt at indsætte hyperlinks. Man kan markere, klippe og indsætte tekst samt ændre skriftstørrelse og -farve og ændre tekstens justering.

App'en har også en funktion til stemme-transskription, som jeg dog ikke kunne få til at fungere. Det er muligt andre vil have bedre held.

Det glædede mig at finde en valgmulighed for at indsætte billeder og grafik i Word-dokumenter. Men selv om disse billeder blev vist helt fint i ThinkFree til både Android og web, var de der slet ikke, da jeg åbnede dokumentet i mit eget kontorprogram til desktop, OpenOffice Write. Der var heller ingen billeder at se, når jeg åbnede dokumentet i Google Docs.

Sjovt nok fungerede redigeringen af PowerPoint-dokumenter meget bedre. Det lykkedes mig at oprette en PowerPoint-præsentation med billeder og punkter, som kunne åbnes og vises tilfredsstillende i både OpenOffice og Google Docs. Dette er en af de meget få mobile kontorprogrammer, der formår at oprette PowerPoint-filer med billeder i, så det skal ThinkFree bestemt have anerkendelse for.

Understøttelsen af Excel-filer var dog en stor skuffelse. I løbet af mine test var der adskillige regneark i timeseddel-format, der ikke kunne åbnes. Regneark med mere basal formatering kan dog godt åbnes, men funktionaliteten er ret begrænset, og det er ikke muligt at sortere ud fra valgfri spalter.

God mulighed for cloud-storage

Muligheden for cloud-storage og funktionen til samarbejde er fin. For at uploade eller dele et dokument er man nødt til først at registrere sig hos ThinkFree Online. Det kan man gøre direkte fra applikationen eller via en desktopbrowser. Derefter logger man ind via app'en. I applikationen er der en integreret filbrowser med faneblade, så man kan skifte imellem at se sin mobile enheds SD-kort og sin cloud-storage hos ThinkFree Online.

For at dele en fil fra SD-kortet skal man bare holde fingeren på filen, indtil der fremkommer en dialogboks, hvor man vælger Upload. Så vælger eller opretter man en destinationsmappe og klikker på Vælg, hvorefter filen bliver uploadet.

Herefter skifter man over til Online-fanebladet, hvor man holder fingeren på den pågældende fil og vælger Del i dialogboksen. Her indtaster man en mailadresse (man kan importere sine mailkontakter via desktopbrowser-versionen af ThinkFree) og en besked, før man klikker på knappen Del.

Nu kan du og modtageren arbejde på den samme fil. Hvis det ikke er samarbejde, der er målet, men man blot ønsker at dele en fil, kan man sende den vedhæftet til en mail (her vælger man Send i stedet for Del).

Selvom denne app har nogle gode funktioner, så føles den indtil videre lidt halvfærdig. Jeg anbefaler, at man prøver den gratis viewer først og så forsøger sig med den gratis desktopversion af ThinkFree Online. Hvis man synes om det, er denne app måske et godt valg for nogle.

Personligt foretrækker jeg stadig Documents to Go og AlwaysOnPC.

Læs også
Fem gratis alternativer til dyre kontorprogrammer
Oracle klar med online office-pakke
29 apps, som sætter turbo på arbejdet
Flyt dine Office-dokumenter over på mobilen - gratis

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere