Artikel top billede

Tinglysnings-bøvl: Advokater taster info 1.000 gange

Den digitale tinglysning er langt fra i mål. Blandt andet mener advokaterne, at de administrative byrder fortsat er for store.

Læs også:
[b]Først i 2013 får du glæde af den digitale tinglysning

[/b]Advokaterne oplever ikke tinglysnings-systemet som færdigt.

Det forklarer administrerende direktør for Danske Advokater, Paul Mollerup.

Derfor er han heller ikke overrasket over, at det på nuværende tidspunkt er umuligt at lave en måling af gevinsterne ved tinglysningen.

Direktøren oplyser, at når det gælder reduktion af de administrative byrder for advokatvirksomhederne, er der desværre eksempler på, at overgangen til den digitale tinglysning påfører advokatvirksomhederne voldsomme arbejdsbyrder.

Det kan for eksempel forekomme i forbindelse med ændringer af deklarationer eller ejerforeningsvedtægter, hvor den samme ændring vedrører mange ejendomme eller ejerlejligheder.

"Vi har oplevet situationer, hvor man skal ændre samme oplysning i mere end 1.000 deklarationer."

"Med den digitale tinglysning skal vi manuelt rette den samme oplysning 1.000 gange, hvor vi tidligere kunne sende én meddelelse ind, om at det skulle ændres alle stederne," siger Paul Mollerup.

Han forklarer, at det minimum vil tage en garvet advokatsekretær tre måneder at taste oplysningerne ind manuelt.

Lettelse for snorlige opgaver

På nogle områder er der dog en administrativ lettelse at hente.
"Der er ingen tvivl om, at den digitale tinglysning er en administrativ lettelse for de mange, der alene foretager de enkle, snorlige tinglysninger."

"Men for de mere komplicerede sager er det bestemt ikke altid tilfældet. Og det er typisk dem, vore medlemmer sidder med," påpeger Paul Mollerup.

Han arbejder i øvrigt selv med de pågældende målinger i EU-regi, hvor han er medlem af Kommissionens såkaldte Stoiber-gruppe, der skal lempe de administrative byrder for virksomhederne i EU.

Fortsat børnesygdomme

Hans konklusion er derfor, at den digitale tinglysning langt fra er i mål.

"Så snakken om, at børnesygdommene er væk, køber vi ikke. For hvis systemet på alle områder fungerer, som det var tænkt, er der dele af det, der skal tænkes om igen," siger han.
Paul Mollerup forklarer, at der ikke er meget grin ved, at man sparer mange millioner kroner i personale hos tinglysningen, hvis man bare læsser arbejdet over på advokatvirksomhederne.

"Brugervenligheden er ikke til stede, hvis man via såkaldte selvbetjeningsløsninger beder advokater om manuelt at udføre det arbejde, som retternes personale tidligere udførte," siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere