Artikel top billede

(Foto: Domstol.dk)

Tinglysningen: Staten vil spare 100 millioner om året

Fra slutningen af 2012 vil staten spare 100 millioner kroner om året i personaleudgifter, påpeger tinglysningen efter kritik af lange udsigter til gevinster af it-projektet.

Domstolsstyrelsen, der har ansvaret for et af de største it-projekter i Danmark, Den Digitale Tinglysning, fastholder, at store gevinster vil blive høstet.

Således vil staten fra slutningen af 2012 score 100 millioner kroner i reducerede personaleudgifter om året, oplyser Domstolsstyrelsen.

Udmeldningen kommer i kølvandet på, at det er kommet frem, at gevinsterne fra projektet - når det gælder de administrative byrder for virksomhederne - først kan måles i år 2013

Læs mere om det her.

I hvilket år regner Domstolsstyrelsen med, at den samlede business case for tinglysningen er positiv? Altså i hvilket år vil investeringer og alles omkostninger ved indkøringsvanskelighederne være betalt tilbage via effektiviseringsgevinster?

"Tre år efter idriftsættelsen af digital tinglysning (som var september 2009) ventes udgifterne til systemudvikling og scanning at være tjent hjem igen ved lavere personaleudgifter. Det digitale tinglysningssystem forventes at spare staten for 100 millioner kroner om året," siger kommunikationschef Eva Louise Holm Østergaard fra Domstolsstyrelsen.

Oprindeligt var planen, at projektet skulle være skudt i gang i marts 2008.

Da it-projektet blev søsat, affødte det massiv kritik fra brugerne. Borgere talte om store tab, ligesom advokater brokkede sig højlydt over it-systemet.

Lytter til brugerne

Forleden kunne Computerworld berette, at advokater den dag i dag i visse tilfælde manuelt skal indtaste samme oplysning op imod 1.000 gange forskellige steder. Hvilket ikke var tilfældet tidligere.

Til det svarer kommunikationschefen fra Domstolsstyrelsen:

"Vi lytter naturligvis til brugernes ønsker om forenklinger og søger løbende at tilpasse systemet i dialog med brugerne."

"Men grundlæggende må vi konstatere, at der er store forskelle på brugergruppernes digitale parathed, og vi anbefaler stadig Danske Advokater at samle branchen om egne systemløsninger, der kan understøtte medlemmernes forretningsgange i forbindelse med digital tinglysning," siger Eva Louise Holm Østergaard.

Vi beslutter ikke, hvornår målinger skal laves

Samtidig mener kommunikationschefen tilsyneladende ikke, at Domstolsstyrelsen kan lastes for, at de administrative byrder for virksomhederne først kan måles i år 2013 og ikke 2010 som først planlagt.

"Den digitale tinglysning består af flere elementer. Der er it-systemet hos Tinglysningsretten, som nu er i normal drift - dog med løbende videreudvikling i forhold til brugernes ønsker."

"Og så er der de professionelle brugeres egne it-systemer, der kobles op mod tinglysningssystemet og arbejdsgange, som fortsat er under udvikling og tilpasning. Begge de omtalte elementer af digital tinglysning vil have indflydelse på de samfundsmæssige gevinster," siger hun.

Kommunikationschefen påpeger endelig, at det ikke er Domstolsstyrelsen, der beslutter, hvornår AMVAP-målingerne skal gennemføres.

Læs også:
Først i 2013 får du glæde af den digitale tinglysning

Tinglysnings-bøvl: Advokater taster info 1.000 gange




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere