Artikel top billede

Tegning: Torben Daarbak

Første konflikt-løn til CSC-folk koster Prosa millioner

De lockoutede CSC-medarbejdere har fået den første løn fra Prosa under konflikten. Dermed er Prosa tre en halv million kroner fattigere.

Læs også:
Lockoutede CSC-medarbejdere: Det er gidseltagning


Med den 2. marts på kalenderen har 120 lockoutede CSC-medarbejdere netop fået deres første lønudbetaling fra fagforbundet Prosa, som betaler de lockoutede medarbejderes løn under konflikten.
 
"Det er faktisk gået utrolig uproblematisk," siger Hanne Lykke Jespersen, der er næstformand i Prosa.
 
Hun fortæller, at det administrative omkring lønudbetalingen er klaret af de lockoutede selv, som i en arbejdsgruppe har løftet opgaven med at oprette kollegernes lønudbetalinger fra Prosa i fagforbundets lønsystem. 
 
Ifølge Hanne Lykke Jespersen har lønudbetalingen ikke kostet Prosa de store administrative byrder, fordi de lockoutede har klaret alt indtastningsarbejdet.   
 
Folk har fået løn
Randi Jensen er en af de lockoutede CSC-medarbejdere, som i februar har arbejdet med at gennemføre den første lønudbetaling fra Prosa til kollegerne i konflikt.
 
Hun fortæller, at hun meldte sig frivilligt, og at arbejdet - selv om hun ikke tidligere har arbejdet med løn - ikke var helt fremmed for hende i forhold til, hvad hun tidligere har lavet, eksempelvis indberetning af store datamængder i forbindelse med test.
 
"Det er forløbet ganske smertefrit, synes jeg. Folk har fået løn. Det var vi jo ret glade for alle sammen," siger hun.
 
Hun har det godt med at have udført opgaven, fordi det aflaster Prosa, der har nok at gøre med konflikten. 
 
Koster tre en halv millioner
Hanne Lykke Jespersen fortæller, at Prosa i forbindelse med lønningsdagen har udbetalt et samlet bruttobeløb på tre en halv millioner kroner til de 120 medarbejdere, der siden 9. februar har været bortvist fra CSC.
 
Med 14 arbejdsdage på kalenderen betyder det, at Prosa i gennemsnit har udbetalt hver lockoutet medarbejder 29.166 kroner i perioden.
 
Samtidig med udbetalingen fra Prosa har de lockoutede medarbejdere modtaget et beløb fra CSC, idet konflikten først trådte i kraft den 9. februar.

Ifølge CSC-boss Carsten Lind handler konflikten om at opnå bedre fleksibilitet på et marked, hvor hans medarbejdere laver mindre til højere løn end hos konkurrenterne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere